r
Nosalty Logó

Szilveszteri hidegtál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilveszteri hidegtál
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sonkás sajttekercshez

A z almás-tormás sonkatekercshez

A töltött tojásgombához

Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sonkás sajttekercshez

A z almás-tormás sonkatekercshez

A töltött tojásgombához

Összesen 5255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sonkás sajttekercshez

A z almás-tormás sonkatekercshez

A töltött tojásgombához

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2382.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    404 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14294.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    3284 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2791 mg
  • Nátrium
    7632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3091 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    1331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    1649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2481 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    6957 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    8472 micro
Összesen 5255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    489 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 156 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A sonkás sajttekercshez

A z almás-tormás sonkatekercshez

A töltött tojásgombához

Elkészítés

A sonkás sajttekercshez

  1. Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is hozzákeverjük a sajtkrémhez.
  2. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük, mégpedig oly módon, hogy egy zacskóba tesszük a sajtot, és fakanál segítségével lógatjuk a forró vízbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg formálhatóan puha lesz. Ekkor kiemeljük zacskóstul, és folpackot téve a sajt alá fölé, vékony lappá nyújtjuk. A kinyújtott sajtot kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd rásimítjuk a sajtos krémet, és felcsavarjuk.
  3. Folpackba csomagolva hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
  4. Almás-tormás sonkatekercs: az almát megmossuk, meghámozzuk, és azonnal belereszeljük az ecetes tormába, hogy ne barnuljon meg.
  5. A krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az almával elkevert tormát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Minden sonkaszeletre 1-1 adag krémet nyomunk, feltekerjük, és a tekercsek végét és tetejét krémrózsákkal díszítjük.
  6. Kibélelünk egy csinos tálat salátalevelekkel, a tetejükre rendezzük a tekercseket, a közöket és/vagy a szegélyüket tetszés szerint paradicsom/uborkakarikákkal díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk. Friss péksüteményt kínálunk hozzá.
  7. Töltött tojásgomba: a tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjét 3-4 cm-es rézsútos darabokra, a többit finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprózzuk.
  8. A tojásokat meghámozzuk, gömbölyűbb végükből vékony szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek. Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, finomra felaprózzuk.
  9. Óvatosan kiemeljük a tojásokból a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét, a hagymát és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és megtöltjük vele a tojásokat.
  10. A paradicsomokat félbevágjuk, gömbölyded felükből kiemeljük a magokat, szárazra töröljük. A tojásokat tálra rendezzük, mindegyikbe egy-egy kettétört fogvájót szúrunk.
  11. A majonézből néhány pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és a tojásokba szúrt fogvájóvégekre ültetjük úgy, hogy a fogvájó hegye ne szúrja át egészen a paradicsomot (ha mégis, akkor egy pötty majonézzel eltakarjuk).
  12. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a hagymaszárakkal díszítjük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 550
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 226583
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterre állítottam össze ezt a hidegtálat, ami egyben szülinapi vendégváró hidegtállá is avanzsált, mivel január 1-jén van a szülinapom .

Hozzávalók

A sonkás sajttekercshez

A z almás-tormás sonkatekercshez

A töltött tojásgombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...