Szilveszteri hidegtál
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sonkás sajttekercshez
-
67g trappista sajt235 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A z almás-tormás sonkatekercshez
-
33g alma16 kcal
-
17g ecetes torma23 kcal
-
42g krémsajt104 kcal
-
33g gépsonka46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltött tojásgombához
-
73g tojás92 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
107g paradicsom19 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
17g majonéz89 kcal
Összesen
876
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sonkás sajttekercshez
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A z almás-tormás sonkatekercshez
-
200g alma94 kcal
-
100g ecetes torma138 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltött tojásgombához
-
440g tojás554 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
640g paradicsom115 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
100g majonéz535 kcal
Összesen
5255
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sonkás sajttekercshez
-
11.9g trappista sajt42 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
5.9g krémsajt15 kcal
-
3.6g főtt tojás6 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g gépsonka6 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
A z almás-tormás sonkatekercshez
-
5.9g alma3 kcal
-
3g ecetes torma4 kcal
-
7.4g krémsajt19 kcal
-
5.9g gépsonka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltött tojásgombához
-
13.1g tojás16 kcal
-
10.9g újhagyma2 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
19g paradicsom3 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
3g majonéz16 kcal
Összesen
156
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2382.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 1272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 1160 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 1412 micro
Összesen
876
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 264.6 g
Zsír
-
Összesen 404 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14294.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 3284 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 2791 mg
-
Nátrium 7632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1649.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3091 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 506 micro
-
K vitamin: 1331 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 632 micro
-
Kolin: 1649 mg
-
Retinol - A vitamin: 2481 micro
-
α-karotin 647 micro
-
β-karotin 6957 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 16467 micro
-
Lut-zea 8472 micro
Összesen
5255
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 489 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
156
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A sonkás sajttekercshez
-
40 dkg trappista sajt
-
20 dkg krémsajt
-
2 db főtt tojás
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg gépsonka
-
1 csokor petrezselyem
A z almás-tormás sonkatekercshez
-
1 közepes db alma
-
10 dkg ecetes torma
-
25 dkg krémsajt
-
20 dkg gépsonka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A töltött tojásgombához
-
8 db tojás
-
4 szál petrezselyem
-
8 kis db paradicsom
-
1 ek mustár
-
4 ek tejföl
-
10 dkg majonéz
Elkészítés
A sonkás sajttekercshez
- Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is hozzákeverjük a sajtkrémhez.
- A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük, mégpedig oly módon, hogy egy zacskóba tesszük a sajtot, és fakanál segítségével lógatjuk a forró vízbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg formálhatóan puha lesz. Ekkor kiemeljük zacskóstul, és folpackot téve a sajt alá fölé, vékony lappá nyújtjuk. A kinyújtott sajtot kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd rásimítjuk a sajtos krémet, és felcsavarjuk.
- Folpackba csomagolva hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
- Almás-tormás sonkatekercs: az almát megmossuk, meghámozzuk, és azonnal belereszeljük az ecetes tormába, hogy ne barnuljon meg.
- A krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az almával elkevert tormát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Minden sonkaszeletre 1-1 adag krémet nyomunk, feltekerjük, és a tekercsek végét és tetejét krémrózsákkal díszítjük.
- Kibélelünk egy csinos tálat salátalevelekkel, a tetejükre rendezzük a tekercseket, a közöket és/vagy a szegélyüket tetszés szerint paradicsom/uborkakarikákkal díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk. Friss péksüteményt kínálunk hozzá.
- Töltött tojásgomba: a tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjét 3-4 cm-es rézsútos darabokra, a többit finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprózzuk.
- A tojásokat meghámozzuk, gömbölyűbb végükből vékony szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek. Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, finomra felaprózzuk.
- Óvatosan kiemeljük a tojásokból a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét, a hagymát és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és megtöltjük vele a tojásokat.
- A paradicsomokat félbevágjuk, gömbölyded felükből kiemeljük a magokat, szárazra töröljük. A tojásokat tálra rendezzük, mindegyikbe egy-egy kettétört fogvájót szúrunk.
- A majonézből néhány pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és a tojásokba szúrt fogvájóvégekre ültetjük úgy, hogy a fogvájó hegye ne szúrja át egészen a paradicsomot (ha mégis, akkor egy pötty majonézzel eltakarjuk).
- Fogyasztásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a hagymaszárakkal díszítjük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 550
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 226583
- Feltöltés dátuma: 2012. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szilveszterre állítottam össze ezt a hidegtálat, ami egyben szülinapi vendégváró hidegtállá is avanzsált, mivel január 1-jén van a szülinapom .