Szilvatorta 3. - fahéjas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szilvapudinghoz
-
125g szilva54 kcal
-
50g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g pudingpor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
27 kcal
A bevonókrémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g víz0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
728
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szilvapudinghoz
-
500g szilva216 kcal
-
200g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g pudingpor152 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
A bevonókrémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2909
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szilvapudinghoz
-
30.4g szilva13 kcal
-
12.1g víz0 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.4g pudingpor9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A piskótához
-
13.4g tojás17 kcal
-
6.1g cukor23 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A bevonókrémhez
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
Összesen
174
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 241.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
728
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1647.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.7 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 967.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1210 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1409 micro
Összesen
2909
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A szilvapudinghoz
A piskótához
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 kávéskanál sütőpor
-
1.5 ek napraforgó olaj
A bevonókrémhez
-
2 dl habtejszín
-
0.5 dl víz
-
1 teáskanál zselatin
A díszítéshez
-
5 dkg marcipán
Elkészítés
A szilvapudinghoz
- Először elkészítjük a szilvás pudingot. A szilvát negyedekbe vágjuk, beletesszük egy kis lábosba, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, 1 dl vizet és a fél citrom héját nagyobb darabokban lehámozva. Összefőzzük, míg a szilva teljesen meg nem puhul.
- Ezután a pudingport 1 dl vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a szilvához. Sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük, hogy lehűljön.
- Ha kihűlt, eltávolítjuk a fahéjat és a citromhéj darabkákat, és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Botmixerrel kicsit összepépesítjük, de nem teljesen, hogy látszódjanak a szilvadarabkák.
- Amíg kihűl a szilva, elkészítjük a piskótát: a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel a legmagasabb fokozaton 5-6 percig keverjük, még felhabosodik.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük és óvatosan a cukros tojáshabba forgatjuk. Ezután belekeverjük az étolajat is.
- A piskótamasszát egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 1 cm vastagon elsimítjuk, és megsütjük.
- Ha megsült, egy porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és rövidebb oldalától indítva feltekerjük a papírral. 15 percre így hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
- Összeállítjuk a tortát: Ha kihűlt a piskóta, kiterítjük, és egyenletesen megkenjük a szilvapuding felével.
- Ezután a rövidebb oldalánál 8 egyenlő szélességű, 40 cm-es hosszúságú csíkra vágjuk. A csíkok végeit levágjuk, hogy szépen illeszthetők legyenek. Az első piskótacsíkot csigaformájúra feltekerjük, és a tálca közepére helyezzük, ez lesz a torta közepe. A végéhez illesztjük a következő csíkot, és köré tekerjük. Ugyanígy folytatjuk a maradék 6 piskótacsíkkal is.
- A bevonókrémhez: A zselatint a vízben a tasak leírása szerint felolvasztjuk. Megvárjuk még kihűl, majd hozzákeverjük a szilvapuding másik feléhez.
- A hideg tejszínt habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos szilvapudingba. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük fahéjjal.
- Ezzel a krémmel vonjuk be az elkészült tortát. (A tetejét őrölt fahéjjal és marcipánnal töltött aszalt szilvával díszítettem.)
- Egy éjszakára (de minimum 3-4 órára) hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15507
- Feltöltés dátuma: 2011. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Ez a torta a Szilvagombóc torta nagyon leegyszerűsített változata. Egyszer elkészítettem, de nagyon sok időt vett igénybe, viszont a krémje nagyon ízlett, ezért gondoltam készítek egy egyszerű piskótát, és ezzel töltöm meg. Piskótatekercs helyett pedig végül torta lett belőle. Az eredeti lényege, a gombóc ugyan így eltűnt, de így is nagyon finom lett:).