r
Nosalty Logó

Szilvatorta 3. - fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Szilvatorta 3. - fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Összesen 728 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Összesen 2909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 728 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.7 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 2909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A szilvapudinghoz

  1. Először elkészítjük a szilvás pudingot. A szilvát negyedekbe vágjuk, beletesszük egy kis lábosba, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, 1 dl vizet és a fél citrom héját nagyobb darabokban lehámozva. Összefőzzük, míg a szilva teljesen meg nem puhul.
  2. Ezután a pudingport 1 dl vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a szilvához. Sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük, hogy lehűljön.
  3. Ha kihűlt, eltávolítjuk a fahéjat és a citromhéj darabkákat, és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Botmixerrel kicsit összepépesítjük, de nem teljesen, hogy látszódjanak a szilvadarabkák.
  4. Amíg kihűl a szilva, elkészítjük a piskótát: a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel a legmagasabb fokozaton 5-6 percig keverjük, még felhabosodik.
  5. A lisztet a sütőporral összekeverjük és óvatosan a cukros tojáshabba forgatjuk. Ezután belekeverjük az étolajat is.
  6. A piskótamasszát egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 1 cm vastagon elsimítjuk, és megsütjük.
  7. Ha megsült, egy porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és rövidebb oldalától indítva feltekerjük a papírral. 15 percre így hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
  8. Összeállítjuk a tortát: Ha kihűlt a piskóta, kiterítjük, és egyenletesen megkenjük a szilvapuding felével.
  9. Ezután a rövidebb oldalánál 8 egyenlő szélességű, 40 cm-es hosszúságú csíkra vágjuk. A csíkok végeit levágjuk, hogy szépen illeszthetők legyenek. Az első piskótacsíkot csigaformájúra feltekerjük, és a tálca közepére helyezzük, ez lesz a torta közepe. A végéhez illesztjük a következő csíkot, és köré tekerjük. Ugyanígy folytatjuk a maradék 6 piskótacsíkkal is.
  10. A bevonókrémhez: A zselatint a vízben a tasak leírása szerint felolvasztjuk. Megvárjuk még kihűl, majd hozzákeverjük a szilvapuding másik feléhez.
  11. A hideg tejszínt habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos szilvapudingba. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük fahéjjal.
  12. Ezzel a krémmel vonjuk be az elkészült tortát. (A tetejét őrölt fahéjjal és marcipánnal töltött aszalt szilvával díszítettem.)
  13. Egy éjszakára (de minimum 3-4 órára) hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15507
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta a Szilvagombóc torta nagyon leegyszerűsített változata. Egyszer elkészítettem, de nagyon sok időt vett igénybe, viszont a krémje nagyon ízlett, ezért gondoltam készítek egy egyszerű piskótát, és ezzel töltöm meg. Piskótatekercs helyett pedig végül torta lett belőle. Az eredeti lényege, a gombóc ugyan így eltűnt, de így is nagyon finom lett:).

Hozzávalók

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...