r
Nosalty Logó

Szilvás-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvás-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Összesen 498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Összesen 3993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.8 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2753 micro
  • β-crypt
    843 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2107 micro
Összesen 3993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

  • 2 narancsból nyert narancshéj (lehámozott héj, julienne-re vágva)
  • 5 db szilva (félbevágva, legyezőszerűen bevagdalva)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájátés 4 ek langyos vízzel a cukorral és a citruspurral szintén habbá verjük.
  2. A lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük. A tojássárgájába szitáljuk, majd a fehérjét is több adagban beleforgatjuk.
  3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Ha kikapcsoltuk a sütőt, csak kissé nyitjuk ki a sütőajtót, és így hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félreteszünk a tetejére 6 szemet, a többit a cukorral és a fűszerekkel összefőzzük 5-6 perc alatt, majd belekeverjük a kevés vízben feloldottzselatinport. Kihűtjük.
  5. A tejszínt 4 dkg cukorral és a zseléfixxel kemény habbá verjük.
  6. A joghurtot robotgéppel utasítás szerint összekeverjük a főzés nélküli pudinggal. Hozzákeverünk 5 ek Cointreau-t, és vegyítjük a felvert tejszínnel.
  7. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük a kihűlt szilvás zselét. A szilva tetejére egyenletesen rákenjük a fele krémet, ezt lefedjük a másik tortalappal, amire kerül a másik adag krém (keveset hagyjunk sz oldalára is).
  8. A narancsok levét felforraljuk 2 ek cukorral, a tűzről levéve hozzáadjuk a likőrt és a tortazseléport. Addig kevergetjük, míg el kezd kötni, ekkor a torta tetejére öntjük, elkenjük.
  9. A felezett szilvaszemeket felhelyezzük, és a narancsok vékonyra vágott héjával megszórjuk a tortát, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1989
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-narancsos torta
Évi néni 1830 recept

Ma van Gabi barátnőm (kimondani is sok, de 39 éve) születésnapja. Néhány évvel ezelőtt készítettem neki egy tortát szintén születésnapjára, mikor elárulta, neki még soha senki nem sütött tortát. Na meg kell jegyeznem ezek a habos dolgok nem kifejezetten a szívemhez közelálló dolgok, talán épp ezért gondolom,- mivel ez nekem kihívás-, hogy nagyszerű meglepetés lesz számára. Eddig még mindig dicsérte az elkészült tortát (remélem nem csak udvariasságból). Szeretném, ha mindig egy szép emlék lenne számára az Évi néni féle születésnapi torta. Na de mit készítsek a negyvenedikre?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...