Szilvás mandulás reform bejgli
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
211 kcal
-
23 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
19g tej11 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Töltelékekhez
-
50g szilvalekvár78 kcal
-
19g mandula111 kcal
-
31g dió204 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
18g xilit42 kcal
-
19g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
7g tojás9 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Töltelékekhez
-
400g szilvalekvár620 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
140g xilit336 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
55g tojás69 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
23.8g tönkölybúza liszt80 kcal
-
2.4g gyümölcscukor9 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
7.1g tej4 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Töltelékekhez
-
19g szilvalekvár29 kcal
-
7.1g mandula42 kcal
-
11.9g dió78 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
6.7g xilit16 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Összeállítás
-
2.6g tojás3 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160 g
Zsír
-
Összesen 429.4 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 151 g
-
Koleszterin 827 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6877.8 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1039 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 1498 mg
-
Foszfor 3866 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 705.8 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 326 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1526 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 723 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 1494 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1333 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg tönkölybúza liszt
-
50 g gyümölcscukor
-
200 g vaj
-
15 g élesztő
-
1.5 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
himalája só ízlés szerint
Töltelékekhez
-
25 dkg dió
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
14 dkg xilit
-
1.5 dl víz
-
fahéj ízlés szerint
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Összeállítás
-
1 db tojás
Elkészítés
Tésztához
- A hideg tej egyik felében elkeverjük a gyümölcscukrot és az élesztőt, a másikban a megolvasztott, kihűlt vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat.
- A fenti folyékony masszákat és a lisztet a dagasztógép üstjébe helyezzük, és kb 30 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
- A tésztát egy tálba tesszük, folpackkal lefedjük, és egy éjszakán át hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük.
Töltelékekhez
- A xilitet és a vizet összeforraljuk. A diót a fahéjjal, vaníliakivonattal, citrom-narancshéjjal összekeverjük, a cukorsziruppal leforrázzuk, majd kihűtjük.
- A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd elkerülve, hogy megégjen, egy tányérba öntjük.
Összeállítás
- A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, kicsit szélesebbre, mint a gáztepsi, kb 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk.
- Eloszlatjuk a töltelékeket 2-2 lapon. A szilvás-manduláshoz megkenjük a tésztát a házi szilvalekvárral, megszórjuk a pirított mandulával, majd a két oldalát behajtva szorosan, de óvatosan feltekerjük.
- A diós tölteléket eloszlatjuk a maradék 2 lapon, majd az előbbihez hasonlóan azokat is feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, és még további 15-20 percig pihentetjük, amíg a tojás megszárad rajta.
- A tetejét villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x45
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2678
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A karácsony elmaradhatatlan édessége számomra az egyik budai cukrászdából minden évben vásárolt szilvás-mandulás bejgli. Idén úgy döntöttem, magam készítem el. Már volt egy bevált bejgli receptem, amit itt leltem a nosalty-n, és tavaly ez alapján készült a bejglink reform alapanyagokkal, az elkészítési módon kicsit egyszerűsítve, azonban sehol sem találtam receptet a szilvás-mandulás töltelékhez. Volt marcipános, aszalt gyümölcsös mákkal, dióval, de szilvás-mandulás sehol sem. Mivel nem sikerült a titkos recept megszerzése a cukrászdából - pedig erősen próbálkoztam -, ezért nagyon egyszerű módon, a nagymamától kapott házi szilvalekvárt és pirított mandulát használva készítettem el a tölteléket. Bár nagyon sűrű lekvárt használtam, kicsit féltem, hogy megreped a szilvalekvár nedvességtartalmától a bejgli, de nem! Életem legfinomabb, legszebb bejglije lett az idei, most már csak így fogom készíteni. Ha valaki szereti ezt az ízkombinációt, javaslom, próbálja ki!