r
Nosalty Logó

Szilvalekvárral töltött levendulás kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Szilvalekvárral töltött levendulás kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

596
Kalória
10.8g
Fehérje
93.6g
Szénhidrátok
20g
Zsír
47.6g
Víz
103.9g
Koleszterin
3.7g
Rost
22.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1123.4 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1415 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 7120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt és megkelesztjük, kenyérsütő üstjébe töltjük, majd utána öntjük az összes folyadékot, aztán pedig a szilárd anyagokat. Megdagasztjuk, langyos helyen kelesztjük egy órát.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, három részre osztjuk (három közepes kalács lesz belőle), majd azokat is 3 részre osztjuk.
  3. Minden darab tésztát kinyújtunk kb. 40x10 cm-es téglalappá. Az alsó szélére kb 1 cm széles és vastag szilvalekvár csíkot húzunk kanállal, a tésztát feltekerjük. Három tekervényből fonatot készítünk, melye közepes kuglófformába (vagy kerek sütőformába) fektetünk úgy, hogy a két végét össze lehessen fonni.
  4. A tésztát lekenjük a maradék tojásfehérje és levendulaszirup keverékével. Barnacukrot és levendulavirágot szórunk rá.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  6. Rácsra téve, hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x3

A karácsonyi előkészületek idején ez az íz igazán tetszetős. A szilvalekvárt egészen fiatal korm óta imádom. Kamaszlányként napi fél kilót megettem. Anyámnak előre köszöntek a piacon a lekvárárusok. Azóta persze én készítem és hál' istennek, örökítettem a finnyás gyerekmben is ezt a rajongást. Mivel nyár végén tetemes szilvalekvár készletet halmoztam fel, így szerencsére van mihez nyúlnom a tél derekán. Néhány kollégámat leptem meg evvel a finomsággal. Gabi kolléganőm még aznap felhívott, hogy vacsorára degeszre ették magukat a kalácsból és nagyon ízlett nekik. Ezért szeretek én sütni-főzni. Legnagyobb elismerés, ha másoknak örömet szerezhetek egy-egy kis szösszenetemmel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!