r
Nosalty Logó

Szilvalekvárral töltött levendulás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvalekvárral töltött levendulás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1123.4 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1415 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 7120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt és megkelesztjük, kenyérsütő üstjébe töltjük, majd utána öntjük az összes folyadékot, aztán pedig a szilárd anyagokat. Megdagasztjuk, langyos helyen kelesztjük egy órát.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, három részre osztjuk (három közepes kalács lesz belőle), majd azokat is 3 részre osztjuk.
  3. Minden darab tésztát kinyújtunk kb. 40x10 cm-es téglalappá. Az alsó szélére kb 1 cm széles és vastag szilvalekvár csíkot húzunk kanállal, a tésztát feltekerjük. Három tekervényből fonatot készítünk, melye közepes kuglófformába (vagy kerek sütőformába) fektetünk úgy, hogy a két végét össze lehessen fonni.
  4. A tésztát lekenjük a maradék tojásfehérje és levendulaszirup keverékével. Barnacukrot és levendulavirágot szórunk rá.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  6. Rácsra téve, hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1743
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekvárral töltött levendulás kalács
Évi néni 1830 recept

A karácsonyi előkészületek idején ez az íz igazán tetszetős. A szilvalekvárt egészen fiatal korm óta imádom. Kamaszlányként napi fél kilót megettem. Anyámnak előre köszöntek a piacon a lekvárárusok. Azóta persze én készítem és hál' istennek, örökítettem a finnyás gyerekmben is ezt a rajongást. Mivel nyár végén tetemes szilvalekvár készletet halmoztam fel, így szerencsére van mihez nyúlnom a tél derekán. Néhány kollégámat leptem meg evvel a finomsággal. Gabi kolléganőm még aznap felhívott, hogy vacsorára degeszre ették magukat a kalácsból és nagyon ízlett nekik. Ezért szeretek én sütni-főzni. Legnagyobb elismerés, ha másoknak örömet szerezhetek egy-egy kis szösszenetemmel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...