r
Nosalty Logó

Szicíliai kenyér Évi néni konyhájából

Évi néni
Szicíliai kenyér Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

424
Kalória
13.1g
Fehérje
69.7g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
42.8g
Víz
33.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 424 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    4526 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    558 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. A tejet és tejszínt meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, 6-8 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, a kefírt, az öregtésztát, tejport, sikért, olajat, fölé pedig a lisztet, végül a sót.
  3. Dagasztó programon megdagasztjuk, kelesztjük (1,5 óra).
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, majd hosszú (kb. 0,5 m) rudakká nyújtjuk, és a végüket megfogva ellenkező irányba feltekerjük.
  5. Tojással elkevert tejjel megkenjük, megszórjuk magokkal és újra kelesztjük (sütőben 50 fokon kelesztettem 10 percet).
  6. A sütő aljába egy tálba vizet teszünk, hogy gőzben süljenek,és190 C-on, hőlégkeverésen 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Megláttam, beleszerettem, naná, hogy az új kenyér ünnepét evvel kezdtem. Kicsit máshogyan készítettem, mint Limara, mert a férjem türelmetlenül állt felettem, hogy áramtalaníthasson, mivel csak most van időnk tapétázni, és le kell szerelni a konnektorokat. 

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...