Szezámmagos csirke karfiollal és tartármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
mokiviki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
csirke
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
karfiol
-
585g karfiol59 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
tartármártás
Összesen
1467
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
csirke
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
karfiol
-
1170g karfiol117 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
tartármártás
Összesen
2930
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
csirke
-
22.6g csirke alsócomb24 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
karfiol
-
53g karfiol5 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
tartármártás
Összesen
133
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 130.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1776 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 611 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 448.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
1467
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 260.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3552.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 779 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 896.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
2930
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
csirke
-
4 db csirke alsócomb
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 ek szezámmag
karfiol
-
1 nagy db karfiol
-
4 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 ek szezámmag
-
kurkuma ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
tartármártás
Elkészítés
csirke
- A csirkecombokat megmossuk, majd a tepsit egy kevés olajjal kikenjük.
- A combot pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal, majoránnával és szezámmaggal ízesítjük. Majd lefedjük alufóliával, és körülbelül 30-40 percig sütjük, majd amikor már puha, levesszük a fóliát, és pirítjuk egy darabig.
- Mikor betesszük a combokat, a karfiolt felszeleteljük 2-3 cm vastagra (csak a két középső szelet maradt egyben nekem).
- A zsemlemorzsába belekeverjük a sót, kakukkfüvet, köményt, szezámmagot, kurkumát.
- A karfiolt olajjal bekenjünk (a kis darabokat egy tálba tettem, és abba öntöttem olajat, és összeráztam).
- Utána a morzsás keveréket ráöntjük (egy keveset hagyunk a két nagyobb szeletre), a két egyben maradt szeletet bekenjük olajjal, és a maradék morzsakeverékbe beleforgatjuk.
- A karfiolt a hús után rögtön lehet is betenni, mert előremelegített sütőben kell sütni, 200°C-on kb. 15-20-25 percig (amíg puha nem lesz).
- A tartármártást is elkészítjük, hogy addig finom legyen, a tejfölhöz hozzákeverjük ízlés szerint a majonézt, a mustárt és a sót, és egy kevés borsot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x11x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2035
- Feltöltés dátuma: 2015. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mokiviki
27 recept
Szeretem a zöldségköreteket a húsokhoz.