r
Nosalty Logó

Szerelmes tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelmes tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Összesen 5629 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    343.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4962 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 5629 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Elkészítés

Piskóta 1

  1. 8 tojást szétválasztunk.
  2. A sárgáját a kétféle cukorral összedolgozzuk habosra, ezután a kakaóport, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vizet beletesszük, és összekeverjük.
  3. Majd összedolgozzuk a kemény habbá felvert fehérjével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180°-on 20-25 percet sütjük.

Piskóta 2

  1. 4 tojást szétválasztunk.
  2. A sárgáját a kétféle cukorral összedolgozzuk habosra, ezután az instant kávéport, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vizet beletesszük, és összekeverjük.
  3. Majd összedolgozzuk a kemény habbá felvert fehérjével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180°-on 20-25 percet sütjük.

Krém 1

  1. A tejet a főzés nélküli vaníliás pudingporral összekeverjük.
  2. Ezután a mascarpone-t beledolgozzuk.
  3. Hulala tejszínt felverjük.
  4. Beletesszük a vaníliás-mascarponés krémbe.
  5. Ezután a zselatint elkészítjük.
  6. Majd ha kihűlt a zselatin langyosra, belekeverjük az elkészített hulala tejszínes keverékhez.

Krém 2

  1. A tejet a főzés nélküli tiramisu pudingporral összekeverjük.
  2. Ezután a mascarpone-t beledolgozzuk.
  3. Hulala tejszínt felverjük.
  4. Beletesszük a tiramisu ízű pudingot a mascarponés krémbe.
  5. Ezután a zselatint elkészítjük.
  6. Majd ha kihűlt a zselatin langyosra, belekeverjük az elkészített hulala tejszínes, tiramisus keverékhez.

Díszítés

  1. A 8 tojásos tortalapot kettévágjuk, majd ha kihűlt, rátesszük a vaníliás-tejszínes krémet.
  2. Miután a 4 tojásos tortalap is kihűlt, rátesszük a vaníliás krémre.
  3. Erre a tiramisus krém kerüljön.
  4. Majd rá tesszük a kettévágott tortalap másik felét is.
  5. Felverjük a hulala tejszínt.
  6. A tortát bevonjuk a tejszínnel.
  7. Tetszés szerint díszítjük, majd a legvégén cukrozatlan kakaóporral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9308
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves Mindenki! Evvel a tortával páromnak kedveskedtem egy délutáni gőzölgő kávé mellé. Ha megkóstolod, személyes kedvenceddé válik, mert abbahagyhatatlan, és mind amellett nem túl édes, krémes, habos finomság! Ezt a receptet én saját magam alkottam, és máshol nem található.Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Címlapról ajánljuk