Szerelmes Red Velvet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lempner Bianka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótatészta
-
74g finomliszt268 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
29g vaj204 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
60g író24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
10 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Díszítés
-
125g eper38 kcal
Összesen
1256
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótatészta
-
295g finomliszt1074 kcal
-
25 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
114g vaj817 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
240g író96 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Díszítés
-
500g eper150 kcal
Összesen
5022
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótatészta
-
14.4g finomliszt53 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
11.7g író5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
12.2g mascarpone49 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Díszítés
-
24.5g eper7 kcal
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1598.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.4 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 229.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1256
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 274.4 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 837 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6392.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 641 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 4283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.6 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 919.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1531 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 442 mg
-
Retinol - A vitamin: 1499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
5022
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
295 g finomliszt
-
11 g cukrozatlan kakaópor
-
5 g szódabikarbóna
-
200 g porcukor
-
2 db tojás
-
1 ek vanília kivonat
-
1 teáskanál ecet
-
2.4 dl író
Krém
-
250 g mascarpone
-
80 g porcukor
-
2 dl habtejszín
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
Díszítés
-
50 dkg eper
Elkészítés
Piskótatészta
- A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük, majd átszitáljuk.
- Egy másik edényben a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezután az írót, az ecetet és a vanília kivonatot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amíg a kívánt színt el nem érjük.
- Ha elértük a megfelelő színt fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük.
- Kivajazott (18 cm-es) tortaformába öntjük, 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a piskóta, ezután 3 egyforma vastagságú lapra vágjuk.
- Amíg sül-hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet.
Krém
- A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük a citrom levével és héjával.
- Végül hozzákeverjük a külön kemény habbá vert habtejszínt.
Díszítés
- A krémet kb. 3 részre osztjuk, a kihűlt lapokat egymásra rétegezzük, tetszés szerint eperrel díszítjük.
- Jelen receptben: a megsült piskóta tetejét levágtuk (egyenesre vágtuk), hogy mind a 3 lap egyforma vastagságú legyen, ezt a darabot összemorzsoltuk, a torta oldalát bevontuk egy kis krémmel, hogy rátapadjon ez a morzsa, majd félbevágott eprekkel díszítettük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 759
- Feltöltés dátuma: 2019. április 07.
Ajánló
(A citromlevet óvatosan csepegtessük a krémbe, mert hamar összehúzza.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lempner Bianka
1 recept
Nagyon jó program egy Valentin-napi közös sütés! Sok sikert!