r
Nosalty Logó

Szerelmes Red Velvet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lempner Bianka
Szerelmes Red Velvet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 1256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 5022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6392.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 5022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük, majd átszitáljuk.
  2. Egy másik edényben a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezután az írót, az ecetet és a vanília kivonatot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amíg a kívánt színt el nem érjük.
  3. Ha elértük a megfelelő színt fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük.
  4. Kivajazott (18 cm-es) tortaformába öntjük, 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a piskóta, ezután 3 egyforma vastagságú lapra vágjuk.
  5. Amíg sül-hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük a citrom levével és héjával.
  2. Végül hozzákeverjük a külön kemény habbá vert habtejszínt.

Díszítés

  1. A krémet kb. 3 részre osztjuk, a kihűlt lapokat egymásra rétegezzük, tetszés szerint eperrel díszítjük.
  2. Jelen receptben: a megsült piskóta tetejét levágtuk (egyenesre vágtuk), hogy mind a 3 lap egyforma vastagságú legyen, ezt a darabot összemorzsoltuk, a torta oldalát bevontuk egy kis krémmel, hogy rátapadjon ez a morzsa, majd félbevágott eprekkel díszítettük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 760
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 07.

Ajánló

(A citromlevet óvatosan csepegtessük a krémbe, mert hamar összehúzza.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lempner Bianka 1 recept

Nagyon jó program egy Valentin-napi közös sütés! Sok sikert!

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...