Szerelmes isler
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kisbam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta elkészítése:
-
60g finomliszt218 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém elkészítése:
-
30g habtejszín88 kcal
-
30g fehér csokoládé162 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összeállítás:
-
40g fehér csokoládé216 kcal
-
14 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Bevonás, díszítés:
Összesen
1156
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta elkészítése:
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém elkészítése:
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összeállítás:
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
71 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Bevonás, díszítés:
Összesen
5775
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta elkészítése:
-
25.1g finomliszt91 kcal
-
8.4g porcukor32 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
20.9g vaj150 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krém elkészítése:
-
12.5g habtejszín37 kcal
-
12.5g fehér csokoládé68 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összeállítás:
-
16.7g fehér csokoládé90 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Bevonás, díszítés:
Összesen
482
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.6 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
1156
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 377.7 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3296.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1087 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1369 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 191.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 2194 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 503 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
5775
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
482
kcal
Hozzávalók
Tészta elkészítése:
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
-
25 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál ételfesték
-
1 kk sütőpor
Krém elkészítése:
-
150 ml habtejszín
-
15 dkg fehér csokoládé
-
0.5 db vanília
Összeállítás:
-
20 dkg fehér csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
8 csepp ételfesték
Bevonás, díszítés:
Elkészítés
Tészta elkészítése:
- Egy keverőtálban összedolgozzuk a tészta összes hozzávalóját. Akkor jó, ha a tál faláról minden anyagot felszed a tészta, és a bekevert piros szín egyöntetűen eloszlott a tészta anyagában.
- 30 percet folpack fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük.
- A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egyforma köröket szaggatunk belőle. Az elkészített köröket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok kissé megnőnek, ezért fontos, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé.
- 180 fokon sütjük 10-12 percig.
- Töltés előtt kihűtjük.
Krém elkészítése:
- A tejszínt fél rúd vaníliával feltesszük melegíteni. A fehér csokoládét darabokra törjük, majd egy keverőtálban leöntjük a felforrt tejszínnel, és egyneműre keverjük. (A vaníliát eltávolítjuk.)
- A fehércsokoládés-krémet lehűtjük, amíg a csokoládé behúz. (Kb. 2 óra, de nem baj, ha tovább tud hűlni.)
- A jól behűtött krémet betöltés előtt felverjük. Nagyon gyorsan masszív krémmé válik.
Összeállítás:
- A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk a felvert fehércsoki-krémmel.
- Összeállítást követően hűtőben pihentetjük. (Az enyémek 1 órát pihentek a hűtőben.)
Bevonás, díszítés:
- Az islerek bevonásához vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk az összetört fehér csokoládét (2 dkg-t tegyünk félre a díszítéshez) az olajjal. Amikor egynemű lett a csokoládé, hozzákeverjük az ételfestéket.
- Az összeállított és pihentetett töltött islereket bemártjuk a színezett csokoládéba, majd sütőpapírral borított tálcán dermedni hagyjuk.
- A csíkozáshoz 2 dkg csokoládét külön felolvasztunk, majd a bevont islerekre csíkokat rajzolunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1203
- Feltöltés dátuma: 2019. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kisbam
1 recept
Ha az ember egy borús hétvégén bevonul a konyhába alkotni... és egy meglepetés születik belőle a párjának..:)