r
Nosalty Logó

Szerelmes isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kisbam
Szerelmes isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Összesen 5775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Összesen 482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    377.7 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2194 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 5775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. Egy keverőtálban összedolgozzuk a tészta összes hozzávalóját. Akkor jó, ha a tál faláról minden anyagot felszed a tészta, és a bekevert piros szín egyöntetűen eloszlott a tészta anyagában.
  2. 30 percet folpack fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egyforma köröket szaggatunk belőle. Az elkészített köröket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok kissé megnőnek, ezért fontos, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé.
  4. 180 fokon sütjük 10-12 percig.
  5. Töltés előtt kihűtjük.

Krém elkészítése:

  1. A tejszínt fél rúd vaníliával feltesszük melegíteni. A fehér csokoládét darabokra törjük, majd egy keverőtálban leöntjük a felforrt tejszínnel, és egyneműre keverjük. (A vaníliát eltávolítjuk.)
  2. A fehércsokoládés-krémet lehűtjük, amíg a csokoládé behúz. (Kb. 2 óra, de nem baj, ha tovább tud hűlni.)
  3. A jól behűtött krémet betöltés előtt felverjük. Nagyon gyorsan masszív krémmé válik.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk a felvert fehércsoki-krémmel.
  2. Összeállítást követően hűtőben pihentetjük. (Az enyémek 1 órát pihentek a hűtőben.)

Bevonás, díszítés:

  1. Az islerek bevonásához vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk az összetört fehér csokoládét (2 dkg-t tegyünk félre a díszítéshez) az olajjal. Amikor egynemű lett a csokoládé, hozzákeverjük az ételfestéket.
  2. Az összeállított és pihentetett töltött islereket bemártjuk a színezett csokoládéba, majd sütőpapírral borított tálcán dermedni hagyjuk.
  3. A csíkozáshoz 2 dkg csokoládét külön felolvasztunk, majd a bevont islerekre csíkokat rajzolunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1192
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kisbam 1 recept

Ha az ember egy borús hétvégén bevonul a konyhába alkotni... és egy meglepetés születik belőle a párjának..:)

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...