r
Nosalty Logó

Szerelmes Fekete-erdő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelmes Fekete-erdő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Összesen 839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Összesen 10066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    549.8 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cukor
    859 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3941 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 10066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Két db 4 tojásos piskótát készítünk külön. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgájához keverjük hozzá a cukor 1/3-át és a rumot.
  2. A fehérjéből a maradék cukorral verjünk kemény habot.
  3. A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd öntsük hozzá a sárgáját a fehérjéhez, és keverjük el óvatos, nagy, laza mozdulatokkal.
  4. Szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük el szintén óvatosan, nagy mozdulatokkal.
  5. Sütőpapíros/vajas-lisztes tortaformában süssük meg a két 4 tojásos piskótát külön 180°C-on kb. 23 perc alatt, de ellenőrizzük le egy pálcával vagy villával, hogy megsült-e rendesen. Fontos, hogy a tortakarikát egy tepsire téve tegyük be a sütőbe.
  6. Mikor megsült, lisztezzük le vékonyan a tetejét, és fordítsuk át gyorsan a forró tepsire. Hagyjuk pihenni, majd vágjuk ki a karikából, és hagyjuk kihűlni teljesen. Mikor kihűlt, vágjuk mind a két piskótát ketté.

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

  1. Szűrjük le a cseresznyebefőtt levét. Adjunk hozzá egy pici vizet is. Egy kis részt vegyünk külön, amibe belekeverhetjük a pudingport, a többit forraljuk fel a cukorral.
  2. Mikor felforrt, öntsük hozzá a pudingos masszát, sűrítsük be, és vegyük le a tűzről.

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

  1. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd vegyük ketté.
  2. Az egyik felébe olvasszunk étcsokit, amit ne melegen csurgassunk hozzá, és keverjük el kézi habverővel óvatosan.
  3. A másik felébe öntsük bele a pálinkát, és keverjük el.

Hozzávalók a vajkrémhez

  1. A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a maradékot forraljuk fel.
  2. Mikor felforrt, öntsük hozzá a lisztes masszát, sűrítsük be.
  3. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd adagoljuk hozzá a kihűlt, lisztes krémet. Lehet bele csempészni vanília aromát és cukrot.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A marcipánokat színezzük be ízlés szerint. Én ételfestékport vagy -pasztát ajánlok, nem folyékony állagút, mert attól ragacsos lesz a marcipán.
  2. A porcukor segítségével nyújtsuk, formázzuk a marcipánunkat kedvünkre.

Betöltés

  1. A krémeket külön-külön töltsük be habzsákokba.
  2. A piskótára 3 rétegben tudunk nyomni krémet. A legkülső réteg mindegyik rétegen a vajkrém legyen.
  3. Az első réteget kezdjük a sima pálinkás krémmel, egy körvonalban a vajkrém mellett a torta szélén nyomjuk ki. Majd jöhet a cseresznyekrém, a csokis, újra a fehér, a cseresznyés, a csokis.. míg el nem érünk a torta közepére. A cseresznyés köröket pakoljuk ki a befőtt cseresznyéivel.
  4. A következő réteget ismét kezdjük kívül a vajkrémmel, majd más sorrendben nyomjuk rá a krémeket, mint az alsón, tehát például csokis, fehér, cseresznyés, csokis, fehé...
  5. A harmadik réteget újból indítsunk a vajkrémmel, majd ismételjük meg az alsó rétegen lévő sorrendet, tehát fehér, cseresznye, csoki, fehér, cseresznye, csoki...
  6. Helyezzük rá a 4. réteg piskótát, és kenjük be a tetejét és az oldalát a maradék vajkrémmel, majd hűtsük le. Addig készítsük el a marcipánt. Én egy rózsaszín kör alakú marcipánt tettem a tetejére, majd beburkoltam színezetlen marcipánnal, és szív alakú sütikiszúróval óvatosan kiszúrtam két szív alakot a fehérből, hogy a rózsaszín lap látszódjon.
  7. Piros marcipánból is szúrtam ki szívecskéket, azokkal díszítettem az alját, illetve drótokat szúrtam a tortába, amiknek a végén kicsi szívecskék voltak elhelyezve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 519
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti díszítése tejszínhabbal történik, rá körben rózsákat, lemosott, lecsepegtetett meggyszemekkel és csokoládéforgáccsal. Picit macerás süti, de nagyon finom.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...