Szerelmes Fekete-erdő
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
4 kcal
-
0g rum0 kcal
Hozzávalók a cseresznyés krémhez
-
42g cseresznyebefőtt30 kcal
-
14 kcal
-
4g cukor16 kcal
Hozzávalók a tejszínes krémekhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
3 kcal
-
0g pálinka1 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Hozzávalók a vajkrémhez
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
21g tej12 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
33g marcipán154 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Betöltés
Összesen
839
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
46 kcal
-
2g rum5 kcal
Hozzávalók a cseresznyés krémhez
-
500g cseresznyebefőtt360 kcal
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
Hozzávalók a tejszínes krémekhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g pálinka7 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Hozzávalók a vajkrémhez
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
250g tej140 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
400g marcipán1848 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Betöltés
Összesen
10066
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
13.1g tojás17 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g rum0 kcal
Hozzávalók a cseresznyés krémhez
-
14.9g cseresznyebefőtt11 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Hozzávalók a tejszínes krémekhez
-
17.9g habtejszín52 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g pálinka0 kcal
-
3g étcsokoládé16 kcal
Hozzávalók a vajkrémhez
-
7.5g vaj53 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
7.5g tej4 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
11.9g marcipán55 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3g porcukor12 kcal
Betöltés
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
839
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.3 g
Zsír
-
Összesen 549.8 g
-
Telített zsírsav 281 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2652 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4429.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1090 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1741 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1160.9 g
-
Cukor 859 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 745.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4006 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 1306 mg
-
Retinol - A vitamin: 3941 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 781 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2018 micro
Összesen
10066
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
13.5 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 ml rum
Hozzávalók a cseresznyés krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dkg cukor
Hozzávalók a tejszínes krémekhez
-
6 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ml pálinka
-
10 dkg étcsokoládé
Hozzávalók a vajkrémhez
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
4 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
Hozzávalók a díszítéshez
-
40 dkg marcipán
-
1 kávéskanál ételfesték
-
10 dkg porcukor
Betöltés
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- Két db 4 tojásos piskótát készítünk külön. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgájához keverjük hozzá a cukor 1/3-át és a rumot.
- A fehérjéből a maradék cukorral verjünk kemény habot.
- A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd öntsük hozzá a sárgáját a fehérjéhez, és keverjük el óvatos, nagy, laza mozdulatokkal.
- Szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük el szintén óvatosan, nagy mozdulatokkal.
- Sütőpapíros/vajas-lisztes tortaformában süssük meg a két 4 tojásos piskótát külön 180°C-on kb. 23 perc alatt, de ellenőrizzük le egy pálcával vagy villával, hogy megsült-e rendesen. Fontos, hogy a tortakarikát egy tepsire téve tegyük be a sütőbe.
- Mikor megsült, lisztezzük le vékonyan a tetejét, és fordítsuk át gyorsan a forró tepsire. Hagyjuk pihenni, majd vágjuk ki a karikából, és hagyjuk kihűlni teljesen. Mikor kihűlt, vágjuk mind a két piskótát ketté.
Hozzávalók a cseresznyés krémhez
- Szűrjük le a cseresznyebefőtt levét. Adjunk hozzá egy pici vizet is. Egy kis részt vegyünk külön, amibe belekeverhetjük a pudingport, a többit forraljuk fel a cukorral.
- Mikor felforrt, öntsük hozzá a pudingos masszát, sűrítsük be, és vegyük le a tűzről.
Hozzávalók a tejszínes krémekhez
- Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd vegyük ketté.
- Az egyik felébe olvasszunk étcsokit, amit ne melegen csurgassunk hozzá, és keverjük el kézi habverővel óvatosan.
- A másik felébe öntsük bele a pálinkát, és keverjük el.
Hozzávalók a vajkrémhez
- A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a maradékot forraljuk fel.
- Mikor felforrt, öntsük hozzá a lisztes masszát, sűrítsük be.
- A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd adagoljuk hozzá a kihűlt, lisztes krémet. Lehet bele csempészni vanília aromát és cukrot.
Hozzávalók a díszítéshez
- A marcipánokat színezzük be ízlés szerint. Én ételfestékport vagy -pasztát ajánlok, nem folyékony állagút, mert attól ragacsos lesz a marcipán.
- A porcukor segítségével nyújtsuk, formázzuk a marcipánunkat kedvünkre.
Betöltés
- A krémeket külön-külön töltsük be habzsákokba.
- A piskótára 3 rétegben tudunk nyomni krémet. A legkülső réteg mindegyik rétegen a vajkrém legyen.
- Az első réteget kezdjük a sima pálinkás krémmel, egy körvonalban a vajkrém mellett a torta szélén nyomjuk ki. Majd jöhet a cseresznyekrém, a csokis, újra a fehér, a cseresznyés, a csokis.. míg el nem érünk a torta közepére. A cseresznyés köröket pakoljuk ki a befőtt cseresznyéivel.
- A következő réteget ismét kezdjük kívül a vajkrémmel, majd más sorrendben nyomjuk rá a krémeket, mint az alsón, tehát például csokis, fehér, cseresznyés, csokis, fehé...
- A harmadik réteget újból indítsunk a vajkrémmel, majd ismételjük meg az alsó rétegen lévő sorrendet, tehát fehér, cseresznye, csoki, fehér, cseresznye, csoki...
- Helyezzük rá a 4. réteg piskótát, és kenjük be a tetejét és az oldalát a maradék vajkrémmel, majd hűtsük le. Addig készítsük el a marcipánt. Én egy rózsaszín kör alakú marcipánt tettem a tetejére, majd beburkoltam színezetlen marcipánnal, és szív alakú sütikiszúróval óvatosan kiszúrtam két szív alakot a fehérből, hogy a rózsaszín lap látszódjon.
- Piros marcipánból is szúrtam ki szívecskéket, azokkal díszítettem az alját, illetve drótokat szúrtam a tortába, amiknek a végén kicsi szívecskék voltak elhelyezve.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 519
- Feltöltés dátuma: 2017. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eredeti díszítése tejszínhabbal történik, rá körben rózsákat, lemosott, lecsepegtetett meggyszemekkel és csokoládéforgáccsal. Picit macerás süti, de nagyon finom.