Szendvicstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
50g toast kenyér137 kcal
-
81g vajkrém310 kcal
-
38g főtt tojás58 kcal
-
13g makréla15 kcal
-
25g garnéla18 kcal
-
13g füstölt lazac15 kcal
-
13g kéksajt44 kcal
-
13g majonéz67 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
5g salátalevél1 kcal
Összesen
732
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
400g toast kenyér1096 kcal
-
650g vajkrém2483 kcal
-
300g főtt tojás465 kcal
-
100g makréla123 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
42g salátalevél5 kcal
Összesen
5850
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
14.4g toast kenyér40 kcal
-
23.4g vajkrém90 kcal
-
10.8g főtt tojás17 kcal
-
3.6g makréla4 kcal
-
7.2g garnéla5 kcal
-
3.6g füstölt lazac4 kcal
-
3.6g kéksajt13 kcal
-
3.6g majonéz19 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.4g kígyóuborka2 kcal
-
6.5g kapor3 kcal
-
1.5g salátalevél0 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1436.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 174.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
732
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.7 g
Zsír
-
Összesen 448.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11493.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 1957 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 2579 mg
-
Nátrium 6050 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1393.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1841 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 1357 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 888 micro
-
Kolin: 1327 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1170 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1846 micro
Összesen
5850
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
20 szelet toast kenyér
-
20 dkg garnéla
-
10 dkg füstölt lazac
-
10 dkg majonéz
-
2 dl tejföl
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 csokor kapor
-
6 db salátalevél
Elkészítés
- Egy tálcára lerakunk néhány salátalevelet, erre négy kenyérszeletet szorosan egymás mellé teszünk (kiegyenesíthetjük a sarkoknál, hogy jobban illeszkedjenek), és megkenjük mondjuk márványsajtos kencével. Ehhez a sajtot villával összetörjük, pár kanál tejföllel és vajkrémmel összedolgozzuk, borssal ízesíthetjük, sót ízlés szerint, ha szükséges.
- A tetejére újabb kenyérszeletek jönnek, ezeket makrélakrémmel kenjük meg. Az olajból kiszedjük a halat (ha nincs makrélakonzerv, olajos sprotnit vagy tonhalat is használhatunk), összetörjük, citrommal, tejföllel kenhető állagúvá összekeverjük - ha kíván sót, ízesítsük. A kenyérszeletekre simítjuk.
- Újabb sor kenyér következik, ezt tojásos krémmel kenjük meg. A kemény tojásokat összetörjük, majonézzel, tejföllel, mustárral vegyítjük, sózzuk, borsozzuk, a szeletekre kenjük. Hagyjunk belőle a kész "torta" tetejére is díszítésnek.
- Ismét jönnek a kenyerek, ezeket garnélás vajkrémmel kenjük meg - ebbe is tehetünk tejfölt, mint minden rétegbe, hogy a kenyér kissé fel tudja szívni, így puhább lesz. Aki szereti a kaprot, tehet hozzá. Kis majonézzel, citrommal, sóval, borssal lehet még ízesíteni. A garnélából hagyjunk néhány szép darabot díszítésnek.
- Az utolsó kenyérréteg következik a tetejére, majd a vajkrémmel befedjük az egész "építményt". Az uborkát felkarikázzuk, körbetapasztjuk vele a tortát, a felaprított kaprot a tenyerünkkel rálapogatjuk. A tetejére szórjuk a maradék tojást, a garnélákat, és a feldarabolt lazaccal díszítjük. Paradicsomszeleteket is rakhatunk a salátalevelekre - már csak a színe miatt is.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd mint a tortát, felszeleteljük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8119
- Feltöltés dátuma: 2014. július 11.
Ajánló
Aki nem szereti a kaprot, petrezselyemzölddel is díszítheti. Persze a rétegeket is lehet ízlés szerint variálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Veres Mari
44 recept
Bulin nagy siker azok körében, akik szeretik a halat, rákot - és nagyon mutatós, és nem mellesleg, finom!