r
Nosalty Logó

Szedres pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Szedres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 2839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 2839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

Elkészítés

A tészta

  1. Az átszitált liszteket a cukorhelyettesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a mandulát, citrom levét, héját, tojással tésztává formázzuk.
  2. Fél órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd alacsony sütőformába nyújtjuk úgy, hogy a tésztából az oldalára is jusson.
  3. A kinyújtott tésztára sütőpapírt terítünk, sütőbabot szórunk rá.
  4. 180˘C-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd a papírral eltávolítjuk a nehezéket, és további 10 percig sül még.
  5. Kihűtjük.

A krém

  1. A tejet felforraljuk.
  2. Csomómentesre keverjük a tojássárgát, édesítőt, vaníliát, étkezési keményítőt, majd tejet a tojásos keverékhez öntjük, lassú tűzön besűrítjük.
  3. Langyosra hűtjük, majd a megsült tésztára öntjük.
  4. Tetejét szederrel kirakjuk, kicsit belenyomva a krémbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18669
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres pite
A konyha világa 70 recept

Ch csökkentetten finom pite.

Hozzávalók

A tészta

A krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...