r
Nosalty Logó

Szedres-málnás tejberizs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cinderella_707
Szedres-málnás tejberizs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1701 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 4554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítéséhez a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig keverjük. A kikevert tojásássárgába felválta óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot és a lisztet, végül óvatosan belekeverjük a darált mogyorót.
  3. Kissé kivajazunk egy kapcsos tortaformát, és a tésztát az előmelegített sütőben sütjük,majd addig pihentetjük, amíg kihűl.
  4. A krémhez felteszünk forralni 2 dl vizet, majd a rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Ekkor ráöntjük az 5 dl tejet a rizsre, hozzáadjuk a vaníliarudat, a cukrot, majd kis lángon, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, végül beledobjuk a vajat, és elkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, rajta hagyjuk a fedőt, és így hagyjuk kihűlni.
  5. Miután a rizs kihűlt, egy lábosban 1 dl tejszínben elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik, majd félretesszük hűlni. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk. A langyossá hűlt zselatinos tejszínt hozzákeverjük a rizshez, majd apránként hozzáadjuk a tejszínhabot is.
  6. A tésztát megkenjük az eperlekvárral.
  7. A tejszínhabos rizst simítsuk rá a tésztára, majd hűtőszekrényben dermesszük 2-3 órán át.
  8. Díszítjük a tortát. A szedret tetszés szerint elhelyezzük a tetején.
  9. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és még min. fél órára visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12237
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Finom, látványos és nem túl vesződséges :). Úgyhogy mindig jól jön!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cinderella_707 4 recept

A gyümölcsrizs mindig is nagy sláger volt, a kertben adott volt a szeder és a málna... És végül tortát készültem sütni. Hát így született. :) A gyümölcsöket bármi mással is lehet helyettesíteni, pl. télen naranccsal, banánnal, ananászkonzervvel.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...