Szedertorta Csenge konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
Szederzselé
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
Krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
4 kcal
-
10g méz30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
Összeállítás
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
Szederzselé
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összeállítás
Összesen
3133
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
Szederzselé
Piskóta
-
18.9g tojás24 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
Krém
-
21.5g mascarpone87 kcal
-
25.8g habtejszín75 kcal
-
1.7g görög joghurt2 kcal
-
4.3g méz13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
Összeállítás
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 216.6 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1625.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.5 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 462.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1125 micro
Összesen
3133
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Szederzselé
Piskóta
-
4 db tojás
-
80 g cukor
-
80 g finomliszt
Krém
-
250 g mascarpone
-
3 dl habtejszín
-
1 ek görög joghurt
-
2 ek méz
-
1 teáskanál fahéj
-
1 citromból nyert citromhéj
Összeállítás
Elkészítés
Szederzselé
- A szedret felfőzzük a cukorral, majd összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szitán.
- Ezt követően a vízben feloldott zselatint hozzáadjuk a szederpüréhez. A tortaformánkba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját először botmixerrel fehéredésig verjük.
- Ezután a szobahőmérsékletű fehérjébe beletesszük a cukrot, és magas fokozaton felverjük félkeményre.(Nem szabad teljesen keményre verni, mert különben később a piskótánk összeesik.)
- A fehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, majd ha már elkeveredett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.
- A piskótatésztánkat beletesszük (lehetőleg nem öntve, nehogy összeessen) a tortaformánkba (ugyanolyan méretű, mint amibe a zselét tettük), és ezután mehet is a sütőbe 45 percre. Félidőnél egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót, hogy a gőz kiáramoljon.
Krém
- A habtejszínt habbá verjük.
- A többi hozzávalót botmixerrel összekeverjük, kicsit habosítjuk. Majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk egy spatulával, míg el nem keverednek.
- A krémünket habzsákba töltjük.
Összeállítás
- A piskótánkat félbevágjuk. Az alsó piskótára 1/4 krémet rányomjuk, elegyengetjük. Erre jöhet a szederzselé, majd megint 1/4 krém. Ráhelyezzük a másik piskótánkat, és a 3. negyed krémmel befedjük a tortánkat.
- A díszítést mindenkinek a saját fantáziájára bízom, melyet a maradék negyed krémmel és pár szem friss szederrel valósíthat meg. Jó sütögetést mindenkinek!:)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 619
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csenge.Mlnr
12 recept
Egy könnyed, elegáns, szezonális torta, amely bármilyen alkalomra megfelelő.