r
Nosalty Logó

Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 48 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1817.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    3111 micro
Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7271.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    4213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1250 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    8707 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    12445 micro
Összesen 1532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A mártáshoz valókat felforraljuk.
  2. A karfiolt apró rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben négy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  3. A cukkinit, hagymát, paprikát és a kukoricát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A kisebb darabokra vágott brokkolit és zöldborsót kissé megfőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  5. A húst vékony csíkokra vágjuk.
  6. A húst, a hagymát és a zöldségeket négyfelé osztjuk. Egy adaghoz a wokban 2 ek olajat hevítünk, először a hagymát, majd a húst szórjuk bele, és élénken kevergetve néhány percig sütjük, közben chilivel megszórjuk.
  7. Hozzáadjuk a zöldségeket, a mártás negyed részével meglocsoljuk, sóval és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és továbbra is kevergetve addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, de a zöldség ropogós marad. Majd kiszedjük, áttesszük egy másik edénybe, melegen tartjuk.
  8. Miután elkészültek az adagok, egybekeverjük, és átforrósítjuk. Karikára vágott újhagymával megszórva párolt rizzsel tálaljuk. Igazából csípősnek kell lennie.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 24701
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez a legelső kínai receptjeim közül való, amit anno tanultam, és még számtalan követte.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...