Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A húshoz
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
85g bébikukorica34 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
63g brokkoli13 kcal
-
12 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A mártáshoz
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
-
38g száraz vörösbor31 kcal
-
35 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
Összesen
384
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A húshoz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
340g bébikukorica136 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
49 kcal
-
62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A mártáshoz
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
120g újhagyma zöldje32 kcal
Összesen
1532
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A húshoz
-
15.3g sertés szűzpecsenye17 kcal
-
5.5g lilahagyma2 kcal
-
10.4g bébikukorica4 kcal
-
6.1g cukkini1 kcal
-
15.6g karfiol2 kcal
-
6.1g zöldborsó5 kcal
-
7.6g brokkoli2 kcal
-
1 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A mártáshoz
-
9.2g paradicsomlé2 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
4.6g száraz vörösbor4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.7g újhagyma zöldje1 kcal
Összesen
48
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1817.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 532.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 2177 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 6778 micro
-
Lut-zea 3111 micro
Összesen
384
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7271.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 2017 mg
-
Nátrium 4213 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 770 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1250 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 450 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 671 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 8707 micro
-
β-crypt 926 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 12445 micro
Összesen
1532
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 828 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
2 közepes db lilahagyma
-
340 g bébikukorica
-
1 db cukkini
-
1 kis db karfiol
-
20 dkg zöldborsó
-
25 dkg brokkoli
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A mártáshoz
-
3 dl paradicsomlé
-
50 ml szójaszósz
-
1.5 dl száraz vörösbor
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A mártáshoz valókat felforraljuk.
- A karfiolt apró rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben négy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
- A cukkinit, hagymát, paprikát és a kukoricát vékony csíkokra vágjuk.
- A kisebb darabokra vágott brokkolit és zöldborsót kissé megfőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
- A húst vékony csíkokra vágjuk.
- A húst, a hagymát és a zöldségeket négyfelé osztjuk. Egy adaghoz a wokban 2 ek olajat hevítünk, először a hagymát, majd a húst szórjuk bele, és élénken kevergetve néhány percig sütjük, közben chilivel megszórjuk.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, a mártás negyed részével meglocsoljuk, sóval és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és továbbra is kevergetve addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, de a zöldség ropogós marad. Majd kiszedjük, áttesszük egy másik edénybe, melegen tartjuk.
- Miután elkészültek az adagok, egybekeverjük, és átforrósítjuk. Karikára vágott újhagymával megszórva párolt rizzsel tálaljuk. Igazából csípősnek kell lennie.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 24701
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez a legelső kínai receptjeim közül való, amit anno tanultam, és még számtalan követte.