Szarvasi kapusznyika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Buttercup
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta begyúrása
-
175g káposzta35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Káposztás töltelék
-
125g finomliszt455 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
75g tej42 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összeállítás
Összesen
1033
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta begyúrása
-
700g káposzta140 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
11 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Káposztás töltelék
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
300g tej168 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összeállítás
Összesen
4132
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta begyúrása
-
36.8g káposzta7 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g sertészsír14 kcal
Káposztás töltelék
-
26.3g finomliszt96 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
8.9g napraforgó olaj79 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
Összeállítás
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1168.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 175 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
1033
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 217 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4672.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 702 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 885 mg
-
Nátrium 2667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 699.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 440 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 209 micro
-
β-karotin 1282 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1262 micro
Összesen
4132
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Tészta begyúrása
-
1 kis db káposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
Káposztás töltelék
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
2 dl napraforgó olaj
Összeállítás
Elkészítés
Tészta begyúrása
- 1 dl tejet meglangyosítunk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, és a közepébe egy mélyedést készítünk. Ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és 1 evőkanál olajat.
- Szép, ruganyos tésztát dagasztunk, majd kb. 30 percre szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.
Káposztás töltelék
- A káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk, kicsit besózzuk, és egy órára állni hagyjuk.
- Felaprítjuk a vöröshagymát, és magas falú edényben a zsíron üvegesre dinszteljük.
- Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ha igényli, kis vízzel pótoljuk közben az elpárolgott nedvességet.
Összeállítás
- A megkelt cipót 4 egyforma részre osztjuk, és kisebb cipócskákat gyúrunk. Amíg az első cipóval dolgozunk, a többit konyharuhával lefedve pihenni hagyjuk.
- A cipókat szép türelmesen elkezdjük nyújtani, kb. 2-3 mm vékonyra. Hosszában 3-4 egyenlő részt metszünk.
- Egyik felükre kb. 2 ek káposztás tölteléket teszünk, és betakarjuk a másik felével. Szélüket villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
- Sütés előtt lekenjük őket tojással, és a tetejét kicsit megszurkáljuk villával. 180 fokon pirulásig sütjük.
- Ha kivettük a sütőből, még a maradék olajjal lekenjük őket újra.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 21705
- Feltöltés dátuma: 2015. május 11.
Ajánló
Frissen melegen/langyosan fogyasztva a legfinomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Buttercup
7 recept
Hagyományos szarvasi paraszti étel, még napjainkban is népszerű, főleg télen, a disznótorok idején. Az én családomban mindig jó fűszeresen, borsosan készítettük, de ha valaki édesen kedveli, érdemes úgy is kipróbálni.