r
Nosalty Logó

Szárnyas húsleves csigatésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szárnyas húsleves csigatésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2350 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1562 micro
  • β-karotin
    4054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4010.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    5634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3403 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    900 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1051 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    32431 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    3877 micro
Összesen 2350 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárnyasok húsát hideg vízben feltesszük főni a hagymával együtt. Amint felforrt, a legkisebb lángon forraljuk tovább, épphogy csak gyöngyöznie szabad.
  2. A keletkező habot leszedegetjük, míg tiszta marad a leves (ez kb. fél óra után következik be). Ekkor megsózzuk, beletesszük a borsot is. A petrezselyem leveles részét levágjuk, felaprítjuk, egyelőre félretesszük. A szárakat a zeller zöldjével együtt fehér cérnával összekötve a levesbe tesszük. A gomba és a krumplikivételével az összes megtisztított zöldséget hozzáadjuk. (Nem szoktam darabolni, max. félbe, mert sokáig fő.)
  3. Körülbelül egy-másfél óra után a zöldségek kiadják az ízüket, ekkor érdemes megkóstolni, és tovább ízesíteni sóval, ételízesítővel. (Házi ételízesítő: 2 kg tetszőleges zöldségkeveréket - az enyémben van répa, zöldség, hagyma, paradicsom, paprika, káposzta, karalábé, zeller - húsdarálón ledarálunk, összekeverjük 40-50 dkg sóval, tálcára terítjük, és a napon megszárítjuk. Nekem 3 nap is kellett hozzá, míg tökéletes lett, pedig nagyon meleg volt, mikor csináltam.:) Ha megszáradt, kávédarálón átdaráljuk, és üvegekbe töltjük.)
  4. Összesen kb. 3 órán át főzzük a levest, végig kis lángon. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a krumplit és a gombát is. Ekkor - külön edényben- már kifőzhetjük a tésztát is.
  5. Ha megfőtt a leves, kiemeljük a húst és a zöldségeket (én a csontról leszedem a húst, így jobban szeretjük. A főtt zöldségeket is fel szoktam aprítani, mert a gyerekeknek sok lehet egy egész, és így nincs félig megrágcsált maradék, amit később senki nem kér.:) ) A levest ezalatt továbbra is a tűzhelyen hagyjuk, a legkisebb lángon.
  6. A 2. lépésben felaprított petrezselyemzöldet levesestálba tesszük, és a forró levest rászűrjük. A zöldségekkel és a tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!:)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4459
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Ajánló

A hagyományos vasárnapi ebéd első fogása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei mészárlás utolsó áldozatai várakoztak a fagyasztóban, hogy ebben a finom levesben végezzék.:D Ha van lehetőségetek házi szárnyast használni, próbáljátok ki. Össze sem lehet hasonlítani az ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...