Szárnyas húsleves csigatésztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
39g csirkefarhát70 kcal
-
25g kacsahús34 kcal
-
13g fehér hagyma5 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
56g fehérrépa36 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g gomba3 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
25g csigatészta93 kcal
Összesen
294
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
315g csirkefarhát563 kcal
-
200g kacsahús270 kcal
-
100g fehér hagyma36 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
450g fehérrépa287 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
128g gomba27 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
200g csigatészta742 kcal
Összesen
2350
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
4.8g csirkefarhát9 kcal
-
3g kacsahús4 kcal
-
1.5g fehér hagyma1 kcal
-
60.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
6.8g fehérrépa4 kcal
-
1.5g paradicsom0 kcal
-
3.6g karalábé1 kcal
-
1.5g paprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.9g gomba0 kcal
-
4.6g burgonya3 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g csigatészta11 kcal
Összesen
35
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 704.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1562 micro
-
β-karotin 4054 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
294
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 111.1 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4010.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 513 mg
-
Foszfor 1797 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 5634.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3403 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 405 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 900 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1051 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 12496 micro
-
β-karotin 32431 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 3877 micro
Összesen
2350
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 190 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 39 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkefarhát
-
2 kis db fehér hagyma
-
4 l víz
-
15 szem bors
-
5 közepes db sárgarépa
-
5 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 közepes db gomba
-
3 közepes db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db zellerlevél
Elkészítés
- A szárnyasok húsát hideg vízben feltesszük főni a hagymával együtt. Amint felforrt, a legkisebb lángon forraljuk tovább, épphogy csak gyöngyöznie szabad.
- A keletkező habot leszedegetjük, míg tiszta marad a leves (ez kb. fél óra után következik be). Ekkor megsózzuk, beletesszük a borsot is. A petrezselyem leveles részét levágjuk, felaprítjuk, egyelőre félretesszük. A szárakat a zeller zöldjével együtt fehér cérnával összekötve a levesbe tesszük. A gomba és a krumplikivételével az összes megtisztított zöldséget hozzáadjuk. (Nem szoktam darabolni, max. félbe, mert sokáig fő.)
- Körülbelül egy-másfél óra után a zöldségek kiadják az ízüket, ekkor érdemes megkóstolni, és tovább ízesíteni sóval, ételízesítővel. (Házi ételízesítő: 2 kg tetszőleges zöldségkeveréket - az enyémben van répa, zöldség, hagyma, paradicsom, paprika, káposzta, karalábé, zeller - húsdarálón ledarálunk, összekeverjük 40-50 dkg sóval, tálcára terítjük, és a napon megszárítjuk. Nekem 3 nap is kellett hozzá, míg tökéletes lett, pedig nagyon meleg volt, mikor csináltam.:) Ha megszáradt, kávédarálón átdaráljuk, és üvegekbe töltjük.)
- Összesen kb. 3 órán át főzzük a levest, végig kis lángon. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a krumplit és a gombát is. Ekkor - külön edényben- már kifőzhetjük a tésztát is.
- Ha megfőtt a leves, kiemeljük a húst és a zöldségeket (én a csontról leszedem a húst, így jobban szeretjük. A főtt zöldségeket is fel szoktam aprítani, mert a gyerekeknek sok lehet egy egész, és így nincs félig megrágcsált maradék, amit később senki nem kér.:) ) A levest ezalatt továbbra is a tűzhelyen hagyjuk, a legkisebb lángon.
- A 2. lépésben felaprított petrezselyemzöldet levesestálba tesszük, és a forró levest rászűrjük. A zöldségekkel és a tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!:)
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4478
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.
Ajánló
A hagyományos vasárnapi ebéd első fogása.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az idei mészárlás utolsó áldozatai várakoztak a fagyasztóban, hogy ebben a finom levesben végezzék.:D Ha van lehetőségetek házi szárnyast használni, próbáljátok ki. Össze sem lehet hasonlítani az ízeket!