r
Nosalty Logó

Szalonnás-zöldséges töltött cukkini

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szalonnás-zöldséges töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A cukkinihoz

A fűszerezéshez

Összesen 197 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A cukkinihoz

A fűszerezéshez

Összesen 790 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A cukkinihoz

A fűszerezéshez

Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    2205 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    4575 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 197 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    986 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1687 micro
  • β-karotin
    8820 micro
  • β-crypt
    995 micro
  • Likopin
    18300 micro
  • Lut-zea
    5700 micro
Összesen 790 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    1089 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

A cukkinihoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A cukkinihoz

  1. Mossuk meg a cukkinit, majd héjastól vágjuk ketté hosszában és keresztben. (Ha nagyon nagy és vastag falú, több darabra is érdemes vágni, hogy könnyebben átsüljön.) A kapott negyedekből kaparjuk ki kanállal a szivacsos magos részt. Vegyünk elő egy tepsit, fektessük bele a darabokat, és öntözzük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Az elősütést rögtön el lehet kezdeni. A cukkini vastagságától függően eltarthat 45 percig is gázsütőben 4-es fokozaton, de akkor már jó, ha kieresztette a levét, és kezd kicsit pirulni a sarkain.
  2. A hagymákat finomra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk. A répát lereszeljük. Az esetleges konzerv hozzávalókat leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. Egy kis lábosban olajat hevítünk, beledobjuk a szalonnát, megpirítjuk. Ha kész, utánadobjuk a finomra vágott lila- és vöröshagymát is. Mikor üvegessé vált, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, majd a kockákra vágott paradicsomot. Ekkor addig hagyjuk párolódni, míg a paprika megpuhul.
  4. Ha elkezd szószos állagúvá válni, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a répát, a fűszereket és a többi zöldség közül a keményebbeket. Ha ezek is megpuhultak, a többi hozzávalót is belerakhatjuk, és kóstolás után javíthatjuk a fűszerezést. Ha már minden elkészült, leveszük a tűzről.
  5. Az elősütött cukkinidarabokat megtöltjük a szósszal, és visszatesszük a sütőbe 5 percre. Utána rögtön tálalható serpenyős burgonyával, rizzsel, kenyérrel, salátával, savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6932
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Ajánló

Ha valaki vegetariánus módra készítené, csak a szalonnát kell kihagynia belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt akkor találtam ki, amikor a párom diétája csak a zöldségeket engedte meg, és azon tanakodtunk, mi legyen a friss kerti cukkinivel... hát jött az ötlet, és másnap ezt rögtönöztem az itthon lévő zöldségekből. A serpenyőben pirított krumpli pedig örök kedvencünk, én azzal tálaltam.

Hozzávalók

A cukkinihoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...