r
Nosalty Logó

Szalonnás-póréhagymás burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szalonnás-póréhagymás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A burgonyához

A szószhoz

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A burgonyához

A szószhoz

Összesen 3648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A burgonyához

A szószhoz

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8855.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2090 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    4133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7972 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4838 micro
Összesen 3648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A szószhoz

Elkészítés

A burgonyához

  1. A krumplit megpucoljuk, mossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát is apróra vágjuk, a szalonnát katonákra. Az egészet egy jénaiba halmozzuk, és megszórjuk a sajttal, összeforgatjuk.
  2. A szószhoz robotgéppel aprítjuk a petrezselymet, majd beletesszük a fokhagymát, amikor ezt is felaprítottuk, a többi hozzávalót is beleöntjük, és összeturmixoljuk az egészet.
  3. A szószt a burgonyás keverékhez öntjük, kaporral megszórjuk, majd az előmelegített sütőben 60 percig lefedve sütjük. Közben néha összeforgatjuk. A végén 15 perc alatt fedő nélkül pirítjuk. (Aki nagyon sajtimádó, ekkor tehet pluszba sajtot a tetejére.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3916
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Ajánló

A méz és póréhagyma kombó nagyon érdekes a szalonnával párosítva. Igazi vagány lesz az egyszerű krumpli. A borssal is jól lehet variálni ezt az ételt, pl. a cayenne vagy szecsuáni borstól is nagyon sokat változtathat az ízén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli minden háztartásban van, ha nincs kedvünk bevásárolni, akkor a legegyszerűbb egy burgonyás egytálat összedobni. Ma pont így voltam ezzel én is.

Hozzávalók

A burgonyához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...