r
Nosalty Logó

Szabolcsi tormaleveles töltike cserépedényben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Szabolcsi tormaleveles töltike cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    8093 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10692.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    6495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4166 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    399 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1294 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1817 micro
  • β-karotin
    48558 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    6055 micro
Összesen 4573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    2076 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1931 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyenge tormaleveleket adagonként forrásban levő bő vízben átforgatjuk 1-2 percig, amíg össze nem esik, és átszedjük szintén bő ecetes hideg vízbe. Ebben hagyjuk ázni kb. 1 órát. 1 óra múlva lecsöpögtetjük, a levét kinyomkodjuk, és a vastag ereit levágjuk, kisimítva egymásra tesszük.
  2. Közben a rizshez (nem kell megmosni) adjuk a darált húst, a sót, borsot, erős paprikakrémet, fűszerpaprikát, és az aprítógépben az olajban krémesre aprított vörös- és fokhagymát. Fél dl paradicsomlevet is löttyintünk hozzá, és laza mozdulatokkal alulról felülre és egyik oldalról a másikra simogatva összekeverjük.
  3. Evőkanállal adagolva 1 púpos evőkanálnyi tölteléket kimérve tölcsérszerűen beletöltjük a masszát a tormalevelekbe, és kör alakban belehelyezzük a cserépedénybe. Rétegenként pár karika füstölt kolbászt szórunk közé. Vízzel felengedjük, amíg el nem lepi, 1 teáskanál sóval meghintjük, és a paradicsomlevet is rálocsoljuk.
  4. A cserépedényt a tetejével lezárjuk, a sütő alsó rácsára helyezzük, ahol 160 fokon másfél óráig főzzük. A gázt elzárva tálalás előtt fél órát még a forró sütőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2673
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szabolcsi tormaleveles töltike cserépedényben
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...