r
Nosalty Logó

Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.9 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    1409 micro
  • β-karotin
    8093 micro
  • β-crypt
    5838 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 4111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben 1 ek cukorral.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A túrót egy villával alaposan áttörjük, majd hozzákeverjük a sütőben megsütött sütőtököt, aminek a héját előzőleg eltávolítottuk.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot és belecsorgatjuk a mézet, majd alaposan átforgatjuk.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk. Négy egyenlő széles csíkra vágjuk, a csíkokból pedig téglalap alakú darabokat.
  7. A túrókrémet egyenlően halmozzuk a tésztalapokra.
  8. A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét. A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk.
  9. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
  10. Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  12. Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1580
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
Andi80_ 380 recept

Mindkettőt szeretjük, így a bukta és a sütőtök házasságából született meg ez a fincsi sütike. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi süteménybe belecsempészhető és ilyen jól feldobható vele a hagyományos recept. 18 db bukta lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...