r
Nosalty Logó

Sütőtökös kalácspuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös kalácspuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a kalácshoz

a tökpüréhez

Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a kalácshoz

a tökpüréhez

Összesen 3379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a kalácshoz

a tökpüréhez

Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1801 micro
  • β-crypt
    1460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4684.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    759 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7204 micro
  • β-crypt
    5841 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 3379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

a kalácshoz

a tökpüréhez

Elkészítés

a kalácshoz

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 ek cukorral 1 dl tejben. Meleg helyre tesszük, és várjuk, hogy felfusson.
  2. Közben a lisztet és a többi száraz alapanyagot összekeverjük egy közepes méretű tálban, majd hozzáadjuk a vajat, illetve a felfuttatott élesztős tejet. Ha a tésztánk több folyadékot igényel, adjunk hozzá még langyos tejet.
  3. Elkezdjük kidolgozni (dagasztani) a tésztánkat. Miután összegyúrtuk, félretesszük keleszteni egy meleg helyre kb. egy órára, letakarva.
  4. Miután megkelt a tésztánk, három részre osztjuk, és kígyókat formálunk belőle, majd befonjuk.
  5. Ezután ismét egy órát kelesztjük, majd a tetejüket bekenjük tojással, és 180 fokon 40 percig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.

a tökpüréhez

  1. A sült sütőtökünket összepépesítjük, hozzáadjuk fűszereket és a cukrokat, a 2 tojást, majd végül a tejet.
  2. Ezután hűtőbe rakjuk fél órára, majd a még meleg kalácsra öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 579
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Éva Magazin decemberi számában találtam a receptet, kicsit átreformáltam. Kitűnő ünnepi reggeli!

Hozzávalók

a kalácshoz

a tökpüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...