Sütőtökös kalácspuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
a kalácshoz
-
1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
423 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
25g xilit60 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g sütő rum3 kcal
a tökpüréhez
-
50g sütőtök19 kcal
-
38g xilit90 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
6g mazsola16 kcal
Összesen
846
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
a kalácshoz
-
2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1690 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g sütő rum14 kcal
a tökpüréhez
-
200g sütőtök76 kcal
-
150g xilit360 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
19 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Összesen
3379
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
a kalácshoz
-
0.1g friss élesztő0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.7g xilit14 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.3g sütő rum1 kcal
a tökpüréhez
-
11.3g sütőtök4 kcal
-
8.5g xilit20 kcal
-
28.3g tej16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
Összesen
191
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1171.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 350 micro
-
β-karotin 1801 micro
-
β-crypt 1460 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
846
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 106.1 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4684.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 759 mg
-
Foszfor 2293 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.6 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 293.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1391 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 1401 micro
-
β-karotin 7204 micro
-
β-crypt 5841 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1332 micro
Összesen
3379
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 330 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
a kalácshoz
-
2 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
1 dl tej
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg xilit
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
5 dkg vaj
-
2 teáskanál sütő rum
a tökpüréhez
-
20 dkg sütőtök
-
15 dkg xilit
-
5 dl tej
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál garam masala
-
1 csipet szegfűszeg
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 marék mazsola
Elkészítés
a kalácshoz
- Az élesztőt elmorzsoljuk 1 ek cukorral 1 dl tejben. Meleg helyre tesszük, és várjuk, hogy felfusson.
- Közben a lisztet és a többi száraz alapanyagot összekeverjük egy közepes méretű tálban, majd hozzáadjuk a vajat, illetve a felfuttatott élesztős tejet. Ha a tésztánk több folyadékot igényel, adjunk hozzá még langyos tejet.
- Elkezdjük kidolgozni (dagasztani) a tésztánkat. Miután összegyúrtuk, félretesszük keleszteni egy meleg helyre kb. egy órára, letakarva.
- Miután megkelt a tésztánk, három részre osztjuk, és kígyókat formálunk belőle, majd befonjuk.
- Ezután ismét egy órát kelesztjük, majd a tetejüket bekenjük tojással, és 180 fokon 40 percig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.
a tökpüréhez
- A sült sütőtökünket összepépesítjük, hozzáadjuk fűszereket és a cukrokat, a 2 tojást, majd végül a tejet.
- Ezután hűtőbe rakjuk fél órára, majd a még meleg kalácsra öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 581
- Feltöltés dátuma: 2015. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az Éva Magazin decemberi számában találtam a receptet, kicsit átreformáltam. Kitűnő ünnepi reggeli!