r
Nosalty Logó

Sütőtökös cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökös cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Összesen 2866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1503.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4958 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6013.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2458 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    19834 micro
  • β-crypt
    14579 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 2866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    556 micro
  • Likopin
    1724 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Elkészítés

A cannellonihoz

  1. Először elkészítjük a sütőtökös tölteléket. Sokkal gyorsabb a művelet, ha előre elkészített pürével dolgozunk. Mélyhűtőben tökéletesen tárolható. Ha nincs tökpürénk, akkor vágjuk nagyobb darabokra a tököt, és a sütőben süssük puhára (kb. 45-60 perc alatt), majd kanalazzuk ki a pürét.
  2. A hagymákat feldaraboljuk. Vágjuk egész apróra, hogy a töltésnél egyszerűbb legyen a dolgunk. Olajon pároljuk meg a hagymát, öntsük rá a paradicsomlét, majd adjuk hozzá a sütőtököt. Fűszerezzük, és tegyük félre, amíg elkészítjük a mártást.
  3. Olvasszuk föl a 4 dkg vajat, és adjunk hozzá 2-3 ek liszetet. Pirítsuk össze, majd öntsük föl tejjel. Adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük sűrűre. Miután megfelelően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a ricottát.
  4. Válasszunk ki egy megfelelő méretű tepsit, öntsük a sajtmártás 1/3-át a tepsi aljába, majd kezdjük el megtölteni a cannellonikat. Össze is turmixolhatjuk a tölteléket, és akkor nyomózsák segítségével könnyen megtölthetjük őket, vagy egy icipici kanál segítségével függőlegesen tartva, a tészta alját a tenyerünkhöz ütögetve is megtölthetjük.
  5. Helyezzük el a tésztákat szorosan egymás mellett. Öntsük rá a maradék sajtszószt, locsoljuk meg pici paradicsomlével, és tegyük be a 160-180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-45 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10779
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Salátával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb sütőtökös csoda született a konyhámban. Megálmodtam ezt a receptet, majd ellenőriztem a neten, hogy létezik-e már. Találtam egy hasonló receptet, és a sajtmártás ötletét onnan koppintottam. Nagyon finom!

Hozzávalók

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...