r
Nosalty Logó

Sütőben sült bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sütőben sült bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Összesen 964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Összesen 3854 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Összesen 170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16640 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1289.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2098 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    66560 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3854 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2952 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Bolognai szósz

Tészta

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. 2 db vöröshagymát olajon kicsit megfuttatunk, rátesszük a húst, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. 10 perccel később felöntjük a paradicsomos hozzávalókkal, kicsi vízzel, majd ismét egy kis só, bors, illetve oregánó, bazsalikom.
  3. 45 percig főzzük.

Tészta

  1. Vizet felforraljuk.
  2. Hozzáadunk a vízhez sót, borsot, olajat, babérlevelet, bazsalikomot, oregánot, fokhagymát.
  3. Ha felforrt a víz, jöhet a tészta.
  4. A teljes kiőrlésű tésztáknak 8 percet írnak, bevallom, én féltem, hogy túl kemény lesz, így 10 percet vártam.
  5. Leszűrjük, tepsibe tesszük, rá a szósz, sajt, 160 fokon sütjük a sütőben 15 perc alatt, mondhatni torta lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21833
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a töltött káposztánál, úgy akár a bolognai lasagne-nél vagy spaghetti-nél is lehet vitatkozni (melyik a hamisítatlan) pedig kinek, hogy ízlik jobban. Ez egy egyszerű megoldás, természetesen tudom, hogy Gordon Ramsay már üvöltene is, hogy ezért az olaszok kiátkoznának :) Darált hús esetében például ami kapható volt éppen, hiába szeretném marhahúsból vagy vegyesen, szükség nagy úr. Természetesen így is nagyon finom lett. Szintén szeretem a friss bazsalikomot, oregánót, de nincs mindig kéznél. Merem remélni, hogy a szárított fűszerek miatt sem leszek örök kárhozatra ítélve :) Ami a tésztát illeti, itt-ott olvastam, hogy már maga a tészta mennyivel finomabb lesz, ha nem sima vízben főzzük. És tényleg. Ezt most azért is találtam fontosnak, mert teljes kiőrlésű tésztát használtam, féltem, hogy kevésbé lesz finom. És miért ez a sajt? Mert ezt szeretik a kamikaze alanyok :)

Hozzávalók

Bolognai szósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...