Sütőben sült bolognai
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bolognai szósz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
35 kcal
-
50g parenyica sajt83 kcal
Tészta
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bolognai szósz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
400g paradicsomszósz96 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g parenyica sajt330 kcal
Tészta
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bolognai szósz
-
22.2g darált sertéshús40 kcal
-
17.7g paradicsomszósz4 kcal
-
17.7g konzerv paradicsom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
8.9g parenyica sajt15 kcal
Tészta
-
22.2g spagetti tészta82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1881 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 566 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 322.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 16640 micro
-
Lut-zea 134 micro
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223 g
Zsír
-
Összesen 159.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7524 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 484 mg
-
Foszfor 2265 mg
-
Nátrium 3890 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1289.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1284 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2098 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 66560 micro
-
Lut-zea 534 micro
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2952 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
Bolognai szósz
-
400 ml paradicsomszósz
-
oregánó ízlés szerint (ez egy egyszerű, nem eredeti bolognai, ahhoz hasonló, nem világvége, ha nincs friss fűszer)
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
20 dkg parenyica sajt
Tészta
Elkészítés
Bolognai szósz
- 2 db vöröshagymát olajon kicsit megfuttatunk, rátesszük a húst, majd sózzuk, borsozzuk.
- 10 perccel később felöntjük a paradicsomos hozzávalókkal, kicsi vízzel, majd ismét egy kis só, bors, illetve oregánó, bazsalikom.
- 45 percig főzzük.
Tészta
- Vizet felforraljuk.
- Hozzáadunk a vízhez sót, borsot, olajat, babérlevelet, bazsalikomot, oregánot, fokhagymát.
- Ha felforrt a víz, jöhet a tészta.
- A teljes kiőrlésű tésztáknak 8 percet írnak, bevallom, én féltem, hogy túl kemény lesz, így 10 percet vártam.
- Leszűrjük, tepsibe tesszük, rá a szósz, sajt, 160 fokon sütjük a sütőben 15 perc alatt, mondhatni torta lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21833
- Feltöltés dátuma: 2017. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ahogy a töltött káposztánál, úgy akár a bolognai lasagne-nél vagy spaghetti-nél is lehet vitatkozni (melyik a hamisítatlan) pedig kinek, hogy ízlik jobban. Ez egy egyszerű megoldás, természetesen tudom, hogy Gordon Ramsay már üvöltene is, hogy ezért az olaszok kiátkoznának :) Darált hús esetében például ami kapható volt éppen, hiába szeretném marhahúsból vagy vegyesen, szükség nagy úr. Természetesen így is nagyon finom lett. Szintén szeretem a friss bazsalikomot, oregánót, de nincs mindig kéznél. Merem remélni, hogy a szárított fűszerek miatt sem leszek örök kárhozatra ítélve :) Ami a tésztát illeti, itt-ott olvastam, hogy már maga a tészta mennyivel finomabb lesz, ha nem sima vízben főzzük. És tényleg. Ezt most azért is találtam fontosnak, mert teljes kiőrlésű tésztát használtam, féltem, hogy kevésbé lesz finom. És miért ez a sajt? Mert ezt szeretik a kamikaze alanyok :)