Parenyica sajt
Leírás
Szlovák eredetű félkemény sajtféle, amit a készítés során kézzel nyújtanak (gyúrnak) szalagszerűre, majd tekernek fel csiga alakúra, vagy fonják „copfba”. Általában füstölik, ettől enyhén barnás színt kap és jellegzetes, telt aromát. Magában, vagy vörösborhoz csemegézve ideális karakteres, mégis lágy íze miatt, de használhatjuk tésztaételekhez, töltött zöldségekhez, sós muffinokhoz is, ha egy kis pluszt szeretnénk a fogásokba csempészni a megszokott trappista-íz helyett.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Parenyica sajt
fehérjetartalom
23 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
23 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok