r
Nosalty Logó

Sajtkrémes rúd gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtkrémes rúd gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A rudakhoz

Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A rudakhoz

Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A rudakhoz

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A rudakhoz

Elkészítés

A rudakhoz

  1. Egy méretes lábosban felforrósítjuk a vajat és a lisztet fehéredésig pirítjuk benne. Ezután beleöntjük a tejet és csomómentesen elkeverjük.
  2. Gyenge tűzön, kevergetve besűrítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Majd belekeverjük a reszelt trappista sajtot. Teljesen hidegre hűtjük.
  3. A leveles tésztát kigöngyöljük, és négy téglalappá vágjuk. A kihűlt, sajtos krémet négy részre osztjuk.
  4. Minden kis téglalap közepére csík alakban felhalmozunk egy-egy negyed sajtos tölteléket.
  5. A parenyica sajtból 2 db olyan hosszú szalagot vágunk, mint a sajtos töltelék. A szalagokat hosszában félbe vágjuk és egy-egy csíkot ráfektetünk a sajtos krémre.
  6. Ezután a leveles tészta mindkét oldalát bevagdossuk. Alul és felül ráhajtjuk a töltelékre, majd a többit ráfonjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat. Tetejüket megkenjük tojással és előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. A kész sajtos rudakat kihűtjük és úgy tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2783
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes rúd gazdagon
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

A rudakhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...