r
Nosalty Logó

Sajtkrémes rúd gazdagon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Sajtkrémes rúd gazdagon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rudakhoz

1645
Kalória
44.9g
Fehérje
120g
Szénhidrátok
110.5g
Zsír
57.7g
Víz
281.4g
Koleszterin
3.3g
Rost
11.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A rudakhoz

Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A rudakhoz

Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A rudakhoz

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A rudakhoz

  1. Egy méretes lábosban felforrósítjuk a vajat és a lisztet fehéredésig pirítjuk benne. Ezután beleöntjük a tejet és csomómentesen elkeverjük.
  2. Gyenge tűzön, kevergetve besűrítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Majd belekeverjük a reszelt trappista sajtot. Teljesen hidegre hűtjük.
  3. A leveles tésztát kigöngyöljük, és négy téglalappá vágjuk. A kihűlt, sajtos krémet négy részre osztjuk.
  4. Minden kis téglalap közepére csík alakban felhalmozunk egy-egy negyed sajtos tölteléket.
  5. A parenyica sajtból 2 db olyan hosszú szalagot vágunk, mint a sajtos töltelék. A szalagokat hosszában félbe vágjuk és egy-egy csíkot ráfektetünk a sajtos krémre.
  6. Ezután a leveles tészta mindkét oldalát bevagdossuk. Alul és felül ráhajtjuk a töltelékre, majd a többit ráfonjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat. Tetejüket megkenjük tojással és előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. A kész sajtos rudakat kihűtjük és úgy tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!