r
Nosalty Logó

Sült hamis "Mac and cheese"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sajtosroló
Sült hamis "Mac and cheese"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2789 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 698 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    183.7 g

Zsír

  • Összesen
    212.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14653.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    3105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    9483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2789 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit kicsit összetördeljük, lábasba helyezzük, és felöntjük annyi tejjel, ami ellepi. Belerakjuk a sót és borsot, közepes hőfokon főzzük, kavargatás mellett, mert hamar leragad. Nagyjából teljesen fel is veszi a tejet, nem marad alatta lé.
  2. Ha már úgy "nagyjából meg van főve", elzárjuk, és hozzákutyuljuk az ementálit (lehet trappista is). Nagyon jól néz ki, ahogy nyúlik benne a sajt. :D
  3. A sonkát felcsíkozzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tejfölt kikavarom a 2 tojással, kis só és bors mehet bele.
  4. Egy jénaiba szórunk kevés zsemlemorzsát, belekanalazzuk a tészta egyik felét, arra mehet a sonka bő fele és az összes kolbász. Rárakjuk a tészta másik felét, arra a sonka maradéka.
  5. A parenyicából csíkokat tépkedünk, rárakjuk a tetejére, és nyakon öntjük a tejfölös mártással (óvatosan, mert nekem egy kicsit mellément :D).
  6. 180 fokos sütőben lefedve sütjük, alsó-felső fokozaton kb. 15 percig. Utána kifedjük, átkapcsolunk légkeverésre, hogy szépen megpiruljon a teteje, kb. 10 perc, és kész. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1600
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hamis "Mac and cheese"
Sajtosroló 30 recept

Láttam már videókat Mac and cheese-ről...nagyon guszta volt  :D A megnevezésben szándékosan van idézőjelben, mert ez nem a hagyományos fajta. Ez egy kicsit tartalmasabb verzió, csaltam kicsit, de szerintem nagyon finom lett. Csak makaróni tészta volt otthon, de lehet szarvacskával vagy bármi mással is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...