r
Nosalty Logó

Sült hamis "Mac and cheese"

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtosroló
Sült hamis "Mac and cheese"
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

698
Kalória
45.9g
Fehérje
9g
Szénhidrátok
53g
Zsír
87.6g
Víz
185g
Koleszterin
-
Rost
7.2g
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2789 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 698 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    183.7 g

Zsír

  • Összesen
    212.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14653.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    3105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    9483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2789 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A makarónit kicsit összetördeljük, lábasba helyezzük, és felöntjük annyi tejjel, ami ellepi. Belerakjuk a sót és borsot, közepes hőfokon főzzük, kavargatás mellett, mert hamar leragad. Nagyjából teljesen fel is veszi a tejet, nem marad alatta lé.
  2. Ha már úgy "nagyjából meg van főve", elzárjuk, és hozzákutyuljuk az ementálit (lehet trappista is). Nagyon jól néz ki, ahogy nyúlik benne a sajt. :D
  3. A sonkát felcsíkozzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tejfölt kikavarom a 2 tojással, kis só és bors mehet bele.
  4. Egy jénaiba szórunk kevés zsemlemorzsát, belekanalazzuk a tészta egyik felét, arra mehet a sonka bő fele és az összes kolbász. Rárakjuk a tészta másik felét, arra a sonka maradéka.
  5. A parenyicából csíkokat tépkedünk, rárakjuk a tetejére, és nyakon öntjük a tejfölös mártással (óvatosan, mert nekem egy kicsit mellément :D).
  6. 180 fokos sütőben lefedve sütjük, alsó-felső fokozaton kb. 15 percig. Utána kifedjük, átkapcsolunk légkeverésre, hogy szépen megpiruljon a teteje, kb. 10 perc, és kész. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Láttam már videókat Mac and cheese-ről...nagyon guszta volt  :D A megnevezésben szándékosan van idézőjelben, mert ez nem a hagyományos fajta. Ez egy kicsit tartalmasabb verzió, csaltam kicsit, de szerintem nagyon finom lett. Csak makaróni tészta volt otthon, de lehet szarvacskával vagy bármi mással is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!