Sütőben készült töltött káposzta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Bodnár Évi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A káposztához
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
200g jázmin rizs716 kcal
-
800g darált sertéshús1456 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
57 kcal
Összesen
3992
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A káposztához
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
200g jázmin rizs716 kcal
-
800g darált sertéshús1456 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
57 kcal
Összesen
3992
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A káposztához
-
41.2g savanyú káposzta8 kcal
-
30.9g káposzta6 kcal
-
4.1g jázmin rizs15 kcal
-
16.5g darált sertéshús30 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.1g bacon8 kcal
-
0.6g libazsír6 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.6g libazsír6 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
Összesen
83
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.7 g
Zsír
-
Összesen 188.5 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 631 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20751.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 667 mg
-
Foszfor 2914 mg
-
Nátrium 15608 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.3 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 3708.1 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 755 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 1180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1490 micro
-
Kolin: 977 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 1296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 6269 micro
Összesen
3992
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.7 g
Zsír
-
Összesen 188.5 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 631 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20751.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 667 mg
-
Foszfor 2914 mg
-
Nátrium 15608 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.3 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 3708.1 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 755 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 1180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1490 micro
-
Kolin: 977 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 1296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 6269 micro
Összesen
3992
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 415 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
2 kg savanyú káposzta
-
80 dkg darált sertéshús
-
1 db vöröshagyma
-
6 szelet bacon
-
2 ek libazsír
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint fokhagymapor
-
1 ízlés szerint fűszerpaprika
-
1 ízlés szerint bors
-
70 g sűrített paradicsom
Elkészítés
A káposztához
- Az édes káposzta torzsáját kivágjuk, bő sós vízben megabáljuk, közben két villa segítségével folyamatosan leszedjük a leváló leveleit. Amikor kézmelegre hűlt, a vastag ereit kivágjuk, a nagyobb leveleket elfelezzük.
- Elkészítjük a tölteléket: Az apróra vágott hagymát 2 ek zsíron megpároljuk kevés sóval, lassú tűzön, fedő alatt. Amikor kész, ebbe rakjuk a fűszereket, hogy a paprika színe kioldódjon.
- A jól átmosott, lecsöpögtetett rizshez hozzákeverjük a fűszeres hagymát, hozzáteszünk 2 ek. vizet, az egészet kézzel jól összedolgozzuk, majd egyik részéből gombócokat formázunk, a másik részét betöltjük a levelekbe. A megosztást a család ízlése szerint végezzük el.
- A tepsi alját, oldalát kizsírozzuk, megszórjuk liszttel úgy, mint amikor süteményt sütünk.
- Beleterítjük a savanyú káposzta felét, és soronként rendezve rárakjuk a töltelékeket és a gombócokat. Így nem kell majd „feltúrni” a káposztát, hogy megkeressük, amit éppen enni szeretnénk.
- Betakarjuk a maradék káposztával, elhelyezzük rajta a bacon csíkokat, és a babérleveleket.
- Elkészítjük a felöntő levet: a zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, belerakjuk a fűszereket, a paradicsompürét és felöntjük kb 2 l vízzel. Jól összekeverjük és egyenletesen ráöntjük a káposztánkra. A felöntő lének annyinak kell lennie, hogy éppen ellepje a káposztát. Ha szükséges öntsünk hozzá még vizet.
- Csap alatt bevizezett sütőfóliával lefedjük, berakjuk a hideg sütőbe, majd 180 fokra felmelegítve kb. másfél óra alatt készre főzzük.
- A legfinomabb, ha a sütőben hagyjuk tálalásig.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 73
- 7 napos nézettség: 304
- Össznézettség: 1797
- Feltöltés dátuma: 2023. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bodnár Évi
27 recept