r
Nosalty Logó

Sütőben készült töltött káposzta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bodnár Évi
Sütőben készült töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

Összesen 3992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

Összesen 3992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20751.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    15608 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    3708.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    755 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    1180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1490 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    6269 micro
Összesen 3992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20751.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    15608 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    3708.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    755 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    1180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1490 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    6269 micro
Összesen 3992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A káposztához

Elkészítés

A káposztához

  1. Az édes káposzta torzsáját kivágjuk, bő sós vízben megabáljuk, közben két villa segítségével folyamatosan leszedjük a leváló leveleit. Amikor kézmelegre hűlt, a vastag ereit kivágjuk, a nagyobb leveleket elfelezzük.
  2. Elkészítjük a tölteléket: Az apróra vágott hagymát 2 ek zsíron megpároljuk kevés sóval, lassú tűzön, fedő alatt. Amikor kész, ebbe rakjuk a fűszereket, hogy a paprika színe kioldódjon.
  3. A jól átmosott, lecsöpögtetett rizshez hozzákeverjük a fűszeres hagymát, hozzáteszünk 2 ek. vizet, az egészet kézzel jól összedolgozzuk, majd egyik részéből gombócokat formázunk, a másik részét betöltjük a levelekbe. A megosztást a család ízlése szerint végezzük el.
  4. A tepsi alját, oldalát kizsírozzuk, megszórjuk liszttel úgy, mint amikor süteményt sütünk.
  5. Beleterítjük a savanyú káposzta felét, és soronként rendezve rárakjuk a töltelékeket és a gombócokat. Így nem kell majd „feltúrni” a káposztát, hogy megkeressük, amit éppen enni szeretnénk.
  6. Betakarjuk a maradék káposztával, elhelyezzük rajta a bacon csíkokat, és a babérleveleket.
  7. Elkészítjük a felöntő levet: a zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, belerakjuk a fűszereket, a paradicsompürét és felöntjük kb 2 l vízzel. Jól összekeverjük és egyenletesen ráöntjük a káposztánkra. A felöntő lének annyinak kell lennie, hogy éppen ellepje a káposztát. Ha szükséges öntsünk hozzá még vizet.
  8. Csap alatt bevizezett sütőfóliával lefedjük, berakjuk a hideg sütőbe, majd 180 fokra felmelegítve kb. másfél óra alatt készre főzzük.
  9. A legfinomabb, ha a sütőben hagyjuk tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 1096
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben készült töltött káposzta
Bodnár Évi 18 recept

Hozzávalók

A káposztához

Címlapról ajánljuk