Sütés nélküli erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurtos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nettino
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Kekszes alap
-
17g kekszmorzsa70 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
5 kcal
-
1g cukor3 kcal
Mascarponés-joghurtos réteg
-
38g joghurt23 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
3 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
-
17 kcal
Gyümölcszselé
-
17g gyümölcslé8 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Tejszínhab
-
52 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
349
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Kekszes alap
-
200g kekszmorzsa838 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
56 kcal
-
10g cukor39 kcal
Mascarponés-joghurtos réteg
-
450g joghurt275 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
Gyümölcszselé
-
200g gyümölcslé92 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Tejszínhab
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4189
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Kekszes alap
-
9.6g kekszmorzsa40 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Mascarponés-joghurtos réteg
-
21.6g joghurt13 kcal
-
12g mascarpone48 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
-
10 kcal
Gyümölcszselé
-
9.6g gyümölcslé4 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
Tejszínhab
-
30 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
349
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 267.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2085.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.6 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 599.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 941 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 890 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
4189
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Kekszes alap
-
20 dkg kekszmorzsa
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek cukor
Mascarponés-joghurtos réteg
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag zselatinfix
-
1 citromból nyert citromhéj
Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
-
50 dkg erdei gyümölcs mix
Gyümölcszselé
-
3 ek cukor
Tejszínhab
-
250 ml növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Kekszes alap
- A kekszes alap összetevőit jól dolgozzuk össze és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk bele.
- Míg elkészítjük a krémet, tegyük hűtőbe.
- A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és zselatinfixszel géppel keverjük össze.
- Adjuk hozzá a mascarponét, ezzel is jól összedolgozzuk.
- Hűtőbe tesszük, míg elkészül a gyümölcszselé, és addig szépen meg is keményszik a krém.
- A fagyasztott gyümölcsöket egy szitába tesszük előzőleg, hogy a levét fel tudjuk fogni egy tálba, ezt használjuk a zseléhez.
- A zselé elkészítésének módjának megfelelően járjunk el, a zacskón található felhasználási útmutató alapján. (Én ehhez a recepthez piros, por állagút használtam. A zacskó tartalmát csapott ek. cukorral és a kicsöpögött gyümölcslével összekeverve felfőztem, 1 percig forraltam, kb. 10 percig hűlt felhasználás előtt, néha kevertem.)
- Hulalához egy habfixálót keverjünk hozzá, és géppel verjük kemény habbá.
Mascarponés-joghurtos réteg
- A kekszes alapra egy vékony réteget kenünk a mascarponés-joghurtos krémből.
- A következő rétegként vékonyan a kihűlő félben lévő zseléből csepegtetünk rá.
- Újra a mascarponés krém következik, és újabb réteg zselé, de ide már tegyünk a kiolvadt, lecsöpögött gyümölcsből is, kb. 3/4-t, hogy maradjon díszíteni.
- Rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot.
- A maradék zselét a közepére öntjük, és a díszítésre szánt gyümölcsöt tetszőlegesen rászórjuk.
- Tegyük hűtőbe 5-6 órára.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 39320
- Feltöltés dátuma: 2017. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
Nettino
4 recept
Egy nem túl édes, kissé fanyar, de nagyon finom sütit akartam készíteni az ünnepi, hosszú és tömény menüsor után. Mivel vad is volt az ételek között, jött az ötlet, hogy erdei gyümölcsös legyen.