Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A leveshez
-
500g koktélparadicsom90 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
13 kcal
A feltéthez
-
50g mozzarella150 kcal
-
20g panko79 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
1265
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A leveshez
-
1000g koktélparadicsom180 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
26 kcal
A feltéthez
-
100g mozzarella299 kcal
-
40g panko158 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
2526
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A leveshez
-
47.7g koktélparadicsom9 kcal
-
2.9g fokhagyma4 kcal
-
2.9g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
-
2.4g habtejszín7 kcal
-
14.3g alaplé1 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
A feltéthez
-
4.8g mozzarella14 kcal
-
1.9g panko8 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.2g napraforgó olaj27 kcal
Összesen
121
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 98.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2098.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 592 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 510 micro
-
β-karotin 3377 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 17467 micro
-
Lut-zea 2441 micro
Összesen
1265
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 196.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4197.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 965 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 1908 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1184 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 1019 micro
-
β-karotin 6753 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 34934 micro
-
Lut-zea 4883 micro
Összesen
2526
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1666 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
121
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
100 dkg koktélparadicsom
-
1 fej fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
-
0.5 dl habtejszín
-
3 dl alaplé
-
2 ek sűrített paradicsom
A feltéthez
-
10 dkg mozzarella
-
4 ek panko
-
4 ek finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez
- A koktélparadicsomokat megmossuk, és egy tepsibe helyezzük. Két főnek kb. 3 fürt, négynek 6-8 is kell. A fokhagymának simán levágjuk a tetejét, annyira, hogy a gerezdek látszódjanak, és a tepsibe a paradicsomok közé tesszük.
- Sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket összetekerjük, és apróra vágjuk, majd rászórjuk a paradicsomra és a fokhagymára. Ha nincsen friss bazsalikomlevelünk, akkor alaposan szórjuk meg szárított verzióval. Végül az egészet öntsük nyakon olívaolajjal.
- Toljuk a tepsit előmelegített sütőbe, és 230-250 fokon kb. 20 perc-fél óra alatt süssük meg.
- Ha megsült, akkor vegyünk elő egy lábast, és a szedjük bele a paradicsomokat és a hagymát. A fokhagymákat a héjukból nyomkodjuk ki, és azt is tegyük a lábasba.
- Tegyük fel főni, majd kanalazzunk rá sűrített paradicsomot, adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Egyet forraljunk rajta, és kész is. Végezetül turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges még, sózzuk-borsozzuk, hígítsuk vízzel vagy alaplével.
A feltéthez
- A mini mozzarellagolyókat lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk. Utóbbi műveletet érdemes ismételni. Majd olajban kisütjük.
- Tálaláskor a paradicsomlevest meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal és egy kanál tejszínnel, majd ráhelyezzük a golyókat.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6835
- Feltöltés dátuma: 2020. április 11.
Ajánló
Könnyű ebédnek, laza vacsorának egyaránt kitűnő. Mozzarella helyett pirított magokkal vagy krutonnal is isteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Itt az idő, hogy a paradicsomlevesről, ne a menzás cukros lé ugorjon be. Ezt az isteni egyszerű olaszos krémlevest bármikor összedobhatod. A sült paradicsomok és a fokhagyma ízét kevés dolog múlja fölül, talán csak a finom nyúlós sajt, amit feltétként ajánlunk.