r
Nosalty Logó

Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    3377 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    17467 micro
  • Lut-zea
    2441 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4197.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    1019 micro
  • β-karotin
    6753 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    34934 micro
  • Lut-zea
    4883 micro
Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1666 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A koktélparadicsomokat megmossuk, és egy tepsibe helyezzük. Két főnek kb. 3 fürt, négynek 6-8 is kell. A fokhagymának simán levágjuk a tetejét, annyira, hogy a gerezdek látszódjanak, és a tepsibe a paradicsomok közé tesszük.
  2. Sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket összetekerjük, és apróra vágjuk, majd rászórjuk a paradicsomra és a fokhagymára. Ha nincsen friss bazsalikomlevelünk, akkor alaposan szórjuk meg szárított verzióval. Végül az egészet öntsük nyakon olívaolajjal.
  3. Toljuk a tepsit előmelegített sütőbe, és 230-250 fokon kb. 20 perc-fél óra alatt süssük meg.
  4. Ha megsült, akkor vegyünk elő egy lábast, és a szedjük bele a paradicsomokat és a hagymát. A fokhagymákat a héjukból nyomkodjuk ki, és azt is tegyük a lábasba.
  5. Tegyük fel főni, majd kanalazzunk rá sűrített paradicsomot, adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Egyet forraljunk rajta, és kész is. Végezetül turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges még, sózzuk-borsozzuk, hígítsuk vízzel vagy alaplével.

A feltéthez

  1. A mini mozzarellagolyókat lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk. Utóbbi műveletet érdemes ismételni. Majd olajban kisütjük.
  2. Tálaláskor a paradicsomlevest meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal és egy kanál tejszínnel, majd ráhelyezzük a golyókat.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6835
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 11.

Ajánló

Könnyű ebédnek, laza vacsorának egyaránt kitűnő. Mozzarella helyett pirított magokkal vagy krutonnal is isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az idő, hogy a paradicsomlevesről, ne a menzás cukros lé ugorjon be. Ezt az isteni egyszerű olaszos krémlevest bármikor összedobhatod. A sült paradicsomok és a fokhagyma ízét kevés dolog múlja fölül, talán csak a finom nyúlós sajt, amit feltétként ajánlunk.

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...