r
Nosalty Logó

Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Összesen 2488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6733.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    5110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Elkészítés

A sültkrumpli-krémleveshez

  1. A nagyobb darab burgonyákat elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt héjastul puhára sütjük.
  2. Egy főzőedényben vajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított fehérhagymát és fokhagymát, üvegesre dinszteljük.
  3. Felöntjük a habtejszínnel és az alaplével, majd hozzáadjuk a héjából kikapart sült burgonyát is.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá, majd további 10 percig főzzük.
  5. Egy botmixer segítségével a levest simára pürésítjük. Közben, ha sűrűnek tűnne, kevés vízzel, maradék alaplével vagy tejszínnel javíthatunk az állagán. Akkor lesz tökéletes, ha sima, krémes levest kapunk.
  6. Legvégül hozzáadjuk a krémes juhsajtot vagy a tejfölt, ha krémesebbre szeretnénk, mehet hozzá még egy kis vaj is, forraljuk tovább 5-10 percig, hogy homogenizálódjon a krémlevesünk.
  7. Tálaláskor a krémlevest leveses tálakba szedjük. A tetejére csepegtetünk vagy kanalazunk a mustáros medvehagymapesztónkból, de illik hozzá a reszelt sajt, további tejföl, vagy frissen aprított zöldfűszer is (például snidling vagy friss mikrozöldek is).

A mustáros medvehagymapesztóhoz

  1. Amíg sülnek a burgonyák, készítsük el a mustáros medvehagymapesztót! A diót (vagy a más, használni kívánt olajos magvainkat) olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk. A medvehagymaleveleket hideg vízben alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd felaprítjuk. Minden hozzávalót (mustár, keménysajt, só és a lepirított olajos magvak) egy késes aprítóba teszünk, és felöntjük repceolajjal. Krémesre turmixoljuk, végül tiszta, sterilizált üvegbe tesszük. Ha nem használjuk fel az egészet, tegyük hűtőbe, ahol 1-2 hétig eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3909
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval
Hering András 182 recept

A sültkrumpli-krémleves ízének titka, hogy főzés helyett héjában, a sütőben sütjük meg a burgonyát, aminek sült, forró húsa a levesünkben felhasználva még intenzívebb ízt ad. Elég mindössze a sült krumpli belsejét kikanalazni és a leveshez adni, az íze megszólalásig olyan lesz, mintha friss sült krumplit falatoznánk. A házi készítésű mustáros medvehagymapesztó pedig új szintre emeli a levesünket: a tavasz hírnökeként ismert fűszernövény és a mustár kombinációja úgy működik a leveshez adva, mint a legtökéletesebb fűszeres szósz a sült krumplinkhoz.

Hozzávalók

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...