Sültkarfiol-krémleves paprikasalsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
karfiolkrémleves
-
233g karfiol23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
50g víz0 kcal
paprikasalsa
-
8 kcal
-
10 kcal
-
6 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
5g koriander1 kcal
-
24 kcal
-
1g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
összeállítás
-
13g tortilla lap43 kcal
-
8g mandula49 kcal
Összesen
391
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
karfiolkrémleves
-
1400g karfiol140 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
300g víz0 kcal
paprikasalsa
-
49 kcal
-
62 kcal
-
38 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g limelé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
összeállítás
-
80g tortilla lap260 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
2363
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
karfiolkrémleves
-
46g karfiol5 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
-
9.9g víz0 kcal
paprikasalsa
-
2 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
3g lilahagyma1 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.3g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
összeállítás
-
2.6g tortilla lap9 kcal
-
1.6g mandula10 kcal
Összesen
78
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 285.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 166 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
391
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 193.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2555.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 925 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1714.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1012 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 1111 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 666 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5037 micro
-
β-crypt 998 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
2363
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
karfiolkrémleves
-
2 db karfiol
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 dl habtejszín
-
3 dl víz
paprikasalsa
-
1 db lilahagyma
-
1 csokor koriander
-
1 ek limelé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
összeállítás
Elkészítés
karfiolkrémleves
- A karfiolrózsákat, a nagyobb darabokba vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket összeforgatjuk a paprikás olajjal.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, alaposan megsózzuk, majd 190°C-os sütőben fél óra alatt készre sütjük.
- A kész, megpuhult és megpirult zöldségeket átszedjük turmixgépbe. Hozzáöntjük a tejszínt, és elkezdjük összeturmixolni, majd fokozatosan öntsünk hozzá annyi vizet, míg számunkra megfelelő állagú lesz, nekünk nagyjából 3dl kellett bele.
paprikasalsa
- A háromféle paprikát apróra kockázzuk, a hagymát és a koriandert finomra aprítjuk.
- Keverőtálba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal és limelével, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Alaposan összekeverjük.
összeállítás
- A kész krémleves tetejét a paprikasalsával díszítjük, majd megszórjuk pirított tortillával és pirított mandulával.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1160
- Feltöltés dátuma: 2021. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
A karfiol az a titkos kedvenc zöldségünk, amitől gyerekként ódzkodtunk, de ma már minden formában odavagyunk érte. Mivel most szezonja is van, igazán érdemes gyakrabban is venni. Ezúttal krémes levest készítettünk belőle, méghozzá főzés nélkül, liszt- és egyéb sűrítőanyagmentesen. A karfiolt és a hagymákat paprikás olajjal forgattuk össze, majd sütőben megpirítottuk - ha épp van lehetőségetek grillezni, nyílt lángra is dobhatjátok. A feltétet kicsit mexikóira hangoltuk, és színes kaliforniai paprikákból készítettünk rá gyors salsát.