r
Nosalty Logó

Sültcsirkével töltött gombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Sültcsirkével töltött gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 2150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    867 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Gombóc

Szósz

Elkészítés

Gombóc

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük héjában, majd lehűtjük, lehúzzuk a héját, és lereszeljük, vagy krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Összegyúrjuk a tojással és a liszttel, ha kell, még sózzuk.
  3. Nagy diónyi darabokat kinyújtunk kb. 0,5 cm-es körré, és beletöltünk egy púpozott teáskanálnyi húsos tölteléket. A tetejét összenyomkodjuk, két tenyerünk között golyó formájúra alakítjuk.
  4. Vizet forralunk, sózzuk, és a gombócokat csak addig főzzük benne, míg feljönnek a víz tetejére. Akkor azonnal kivesszük.
  5. Egy nagy tapadásmentes serpenyőben 2 ek. szőlőmagolajon 5 nagy zsályalevelet megsütünk, erre szedjük ki a gombócokat. Erős tűznél hirtelen kicsit megpirítjuk a külsejét.

Szósz

  1. A sült csirke megmaradt szaftjában megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd felöntjük a jó minőségű darabolt paradicsommal. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom (akár még egy kis kakukkfű is).
  2. Hozzáöntünk 1-1 kanál marsalát és balzsamecetet, és jól összeforraljuk.
  3. Ebből a szószból 5-6 evőkanállal hozzákeverünk a töltendő húshoz, hogy ne legyen száraz.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1722
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültcsirkével töltött gombóc
Évi néni 1830 recept

Jó kis maradékmentő étel. Be kell vallanom, nem maradék volt a hús, mert kifejezetten ennek a receptnek a kedvéért sütöttem meg egy 1,2 kg-os csirkét. A két combját levettem, félretettem, a maradék húst leszedtem a csontokról, késsel összedaraboltam, és ezt használtam tölteléknek a gombócokba. 30 db gombóc lett belőle. Mintha kiszámoltam volna, pont elég volt a hús és a tészta is.

Hozzávalók

Gombóc

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...