r
Nosalty Logó

Sült sertéscomb mártással

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült sertéscomb mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

646
Kalória
41.1g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
185.8g
Víz
105g
Koleszterin
2.5g
Rost
8.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1942 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 143 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3035.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    2830 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    2906 micro
Összesen 1942 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A pácléhez valókat keverjük össze, majd a hússzeleteket forgassuk bele, és fóliával lefedve tegyük hűtűszekrénybe legalább 4 órára.
  2. Ezután az olívaolajon süssük meg a húsokat, úgy ahogy vannak, nem kell leszedni róla a paradicsom, illetve paprikadarabokat sem, sőt, ha marad pác, akkor azt öntsük a húsokra.
  3. Mindkét oldalát süssük legalább 3-4 percig, vagy addig, amíg nem pirul meg egy kicsit a hús. Sütés közben sózzuk meg a húsokat, majd szedjük ki egy tányérra őket.
  4. A lisztet szórjuk abba az olajba, amiben sütöttük a húst, egy picit pirítsuk benne, majd öntsük fel a tejjel, keverjük csomómentesre, tegyük hozzá a mustárt is, majd tegyük vissza bele a hússzeleteket, szórjuk meg egy kis ételízesítővel. Lassú tűzön főzzük tovább, kb. még 20 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Tálalhatjuk sült krumplival, párolt rizzsel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!