Sült sertéscomb mártással
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg sertéscomb
-
5 ek olívaolaj
-
2 szál rozmaring
-
0.5 tk fekete bors
-
0.5 tk kakukkfű
-
1 csipet majoranna
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A mártáshoz
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 l tej
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek mustár
646
Kalória
41.1g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
185.8g
Víz
105g
Koleszterin
2.5g
Rost
8.2g
Cukor
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
167g sertéscomb303 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
1 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
27g paradicsom5 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
10g finomliszt36 kcal
-
167g tej93 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g mustár2 kcal
Összesen
646
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
500g sertéscomb910 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
3 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g mustár6 kcal
Összesen
1942
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
37.2g sertéscomb68 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
7.4g tv-paprika1 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
37.2g tej21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
Összesen
143
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 185.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 264 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 943 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 686 micro
-
Lut-zea 969 micro
Összesen
646
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.3 g
Zsír
-
Összesen 129.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3035.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 775 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1198 mg
-
Nátrium 763 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 557.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 792 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 2830 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 2906 micro
Összesen
1942
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
143
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A pácléhez valókat keverjük össze, majd a hússzeleteket forgassuk bele, és fóliával lefedve tegyük hűtűszekrénybe legalább 4 órára.
- Ezután az olívaolajon süssük meg a húsokat, úgy ahogy vannak, nem kell leszedni róla a paradicsom, illetve paprikadarabokat sem, sőt, ha marad pác, akkor azt öntsük a húsokra.
- Mindkét oldalát süssük legalább 3-4 percig, vagy addig, amíg nem pirul meg egy kicsit a hús. Sütés közben sózzuk meg a húsokat, majd szedjük ki egy tányérra őket.
- A lisztet szórjuk abba az olajba, amiben sütöttük a húst, egy picit pirítsuk benne, majd öntsük fel a tejjel, keverjük csomómentesre, tegyük hozzá a mustárt is, majd tegyük vissza bele a hússzeleteket, szórjuk meg egy kis ételízesítővel. Lassú tűzön főzzük tovább, kb. még 20 percig.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 40 perc
Tálalhatjuk sült krumplival, párolt rizzsel.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!