Sült oldalas káposztás tésztaágyon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az oldalashoz
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
A tésztához
Összesen
994
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az oldalashoz
-
1500g sertésoldalas2909 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
A tésztához
Összesen
5967
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az oldalashoz
-
42.6g sertésoldalas83 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
2.8g fehérbor2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
A tésztához
Összesen
170
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 295.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
994
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 240.8 g
Zsír
-
Összesen 339.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 840 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5618.4 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 552 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 2725 mg
-
Nátrium 1043 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.8 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1771.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 956 micro
-
K vitamin: 614 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1565 micro
-
Kolin: 806 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
5967
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
Az oldalashoz
-
1.5 kg sertésoldalas
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
1 dl fehérbor
-
majoranna ízlés szerint
-
4 kis fej vöröshagyma
A tésztához
Elkészítés
Az oldalashoz
- Az oldalast tetszés szerinti egyforma darabokra vágjuk, tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük és a majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával együtt jól elkeverjük.
- Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a húst és állni hagyjuk, de lehet rögtön sütni is. Vizet öntünk alá, mellédobjuk a megtisztított hagymát és a sütő középső rácsára téve szép pirosra sütjük, közben többször meglocsoljuk a szaftjával.
- A káposztát lereszeljük.
- Az olajat felforrósítjuk egy lábasban és a cukrot pár perc alatt világosra karamellizáljuk.
- Beleszórjuk a káposztát, sóval, borssal ízesítjük és 20 perc alatt megdinszteljük.
- Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával összekeverjük, tálra szedjük, ráhalmozzuk a sült húst , pici szaftot is tehetünk rá és forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8414
- Feltöltés dátuma: 2011. július 05.
Ajánló
Ajánlott előző este bepácolni, mert akkor még porhanyósabb és ízletesebb lesz a húsunk. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Nagyon szeretem a sült hús és a tészta párosítását. Sült tyúkot sült májas tésztával szoktam készíteni, aminek a receptje itt olvasható. Most a "Príma Konyha" újságban akadtam erre a receptre, kissebb változtatással el is készítettem. Nagyon finom lett. Sokan néznek rám furcsán, amikor a sülthús mellé tésztát ajánlok, de amikor kipróbálják, mindig pozítív jelzést kapok vissza.