r
Nosalty Logó

Sült oldalas káposztás tésztaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Sült oldalas káposztás tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A tésztához

Összesen 994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A tésztához

Összesen 5967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A tésztához

Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.8 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5618.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    614 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1565 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 5967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A tésztához

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Az oldalast tetszés szerinti egyforma darabokra vágjuk, tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük és a majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával együtt jól elkeverjük.
  3. Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a húst és állni hagyjuk, de lehet rögtön sütni is. Vizet öntünk alá, mellédobjuk a megtisztított hagymát és a sütő középső rácsára téve szép pirosra sütjük, közben többször meglocsoljuk a szaftjával.
  4. A káposztát lereszeljük.
  5. Az olajat felforrósítjuk egy lábasban és a cukrot pár perc alatt világosra karamellizáljuk.
  6. Beleszórjuk a káposztát, sóval, borssal ízesítjük és 20 perc alatt megdinszteljük.
  7. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával összekeverjük, tálra szedjük, ráhalmozzuk a sült húst , pici szaftot is tehetünk rá és forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8432
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Ajánlott előző este bepácolni, mert akkor még porhanyósabb és ízletesebb lesz a húsunk. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sült hús és a tészta párosítását. Sült tyúkot sült májas tésztával szoktam készíteni, aminek a receptje itt olvasható. Most a  "Príma Konyha" újságban akadtam erre a receptre, kissebb változtatással el is készítettem. Nagyon finom lett. Sokan néznek rám furcsán, amikor a sülthús mellé tésztát ajánlok, de amikor kipróbálják, mindig pozítív jelzést kapok vissza.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...