r
Nosalty Logó

Sült milánói makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lilla
Sült milánói makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 356 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5123.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2205 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4572 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6845 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet melegedni a tésztának, ha felforrt, kifőzzük benne a makaróni tésztát.
  2. Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. A darált húst megpirítjuk a hagymán, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.
  4. Amíg a hús pirul, megpucoljuk, és felszeleteljük a gombát, majd a húshoz adjuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, oregánóval ízesítjük.
  6. Miután összeforrt, a megfőtt tésztával összekeverjük, a kis pohár tejfölt a tetejére öntjük, és mehet a sütőbe épp csak annyi időre, hogy a tejföl pirulni kezdjen.
  7. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 80436
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Teljes kiőrlésű tésztával nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milánói makarónira vágyott a család. De hogy ne legyen az a megszokott tészta, tejföllel megbolondítva, sütőbe toltam. A végeredmény és a vacsora után megmaradt mennyiség magáért beszélt :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...