r
Nosalty Logó

Sült karfiolos leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sült karfiolos leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Összesen 275 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Összesen 57 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1343 micro
  • β-karotin
    6119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 275 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    2974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    5373 micro
  • β-karotin
    24478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2626 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A karfiolleveshez

  1. A zöldségeket pucoljuk, aprítjuk és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés chilit szórunk rá, kakukkfű és rozmaring ágakat helyezünk a tetejére, és mehet a tálca a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 25-30 percre sülni, vagy ameddig a zöldségek átsülnek és egy cseppet megpirulnak.
  3. Közben egy lábasban aprított vöröshagymát párolunk egy kevés vajon.
  4. Zöldségalaplével beforraljuk, majd hozzáöntjük a sült zöldségeket (ebből a paradicsomot és pár karfiolt félretehetünk a tálaláshoz) és egy deci tejszínt.
  5. Ekkor botturmixszal párat belepörgetünk a már tejszínes leves aljába, nem krémlevest készítünk, csak azért tesszük, hogy szép rusztikus legyen.

A tálaláshoz

  1. Egyet rottyantunk rajta és rögtön tálkákba szedhetjük a levest, amit sült paradicsommal, aprított petrezselyemmel díszíthetünk. Egy kis citromlé tálaláskor jól áll neki, de nem kötelező. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 4195
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 03.

Ajánló

Ez a leves sárga karfiolból készült, de a sima fehér is nagyszerű hozzá.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított fűszerek kihozzák belőle a vadító énjét! Most tavasszal ne krémlevest, hanem sokzöldséges levest érdemes főzni belőle.

Hozzávalók

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...