Sült karfiolos leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karfiolleveshez
-
88g karfiol9 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
26g koktélparadicsom5 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A tálaláshoz
-
1g petrezselyem0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
275
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karfiolleveshez
-
350g karfiol35 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A tálaláshoz
-
4g petrezselyem1 kcal
-
12g citromlé3 kcal
Összesen
1090
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karfiolleveshez
-
19g karfiol2 kcal
-
9.8g édesburgonya6 kcal
-
9.2g sárgarépa3 kcal
-
4.9g fehérrépa3 kcal
-
5.5g koktélparadicsom1 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
-
32.5g zöldség alaplé2 kcal
-
5.4g habtejszín16 kcal
A tálaláshoz
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
Összesen
57
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 187.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1343 micro
-
β-karotin 6119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 656 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
275
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3865.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 2974 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 751.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 5373 micro
-
β-karotin 24478 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2626 micro
-
Lut-zea 745 micro
Összesen
1090
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 291 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 142 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
A karfiolleveshez
-
1 db édesburgonya
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
4 ek olívaolaj
-
2 szál kakukkfű
-
2 szál rozmaring
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint négyszínű bors
-
1 ízlés szerint chilipehely
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
6 dl zöldség alaplé
A tálaláshoz
Elkészítés
A karfiolleveshez
- A zöldségeket pucoljuk, aprítjuk és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük.
- Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés chilit szórunk rá, kakukkfű és rozmaring ágakat helyezünk a tetejére, és mehet a tálca a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 25-30 percre sülni, vagy ameddig a zöldségek átsülnek és egy cseppet megpirulnak.
- Közben egy lábasban aprított vöröshagymát párolunk egy kevés vajon.
- Zöldségalaplével beforraljuk, majd hozzáöntjük a sült zöldségeket (ebből a paradicsomot és pár karfiolt félretehetünk a tálaláshoz) és egy deci tejszínt.
- Ekkor botturmixszal párat belepörgetünk a már tejszínes leves aljába, nem krémlevest készítünk, csak azért tesszük, hogy szép rusztikus legyen.
A tálaláshoz
- Egyet rottyantunk rajta és rögtön tálkákba szedhetjük a levest, amit sült paradicsommal, aprított petrezselyemmel díszíthetünk. Egy kis citromlé tálaláskor jól áll neki, de nem kötelező. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 4195
- Feltöltés dátuma: 2024. április 03.
Ajánló
Ez a leves sárga karfiolból készült, de a sima fehér is nagyszerű hozzá.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított fűszerek kihozzák belőle a vadító énjét! Most tavasszal ne krémlevest, hanem sokzöldséges levest érdemes főzni belőle.