r
Nosalty Logó

Sült cukkinis-paradicsomos penne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült cukkinis-paradicsomos penne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1154
Kalória
70.3g
Fehérje
147.6g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
486.9g
Víz
130g
Koleszterin
9.7g
Rost
16.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2359 micro
Összesen 1154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    973.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4717 micro
Összesen 2307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    784 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a feldarabolt pulykamellet, majd sózzuk, színes borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és nagyon kevés víz hozzáadásával pároljuk 5-8 percet. Ezután levesszük a fedőt és pár percet alatt még átforgatjuk párszor. Levesszük a lángról és félretesszük.
  2. Ezt követően a felaprított fokhagymát kevés olívaolajon szintén megpirítjuk, hozzáöntjük a maradék fűszereket (bors,oregano, majoranna, bazsalikom, borsikafű), majd az előzőleg feldarabolt paradicsomot, húsleves alaplét és addig főzzük lassan, míg egy villával vagy kanállal szétnyomkodva egy majdnem teljes egészében egységes paradicsomlevet kapunk. (Egészen kis darabok azért maradhatnak benne.) Végül kevés só és cukor hozzáadásával beállítjuk a megfelelő ízeket.
  3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és pár csepp olajon megforgatjuk.
  4. A cukkinit felkarikázzuk, kevés olívaolajon, sózva, borsozva pár perc alatt megsütjük mindkét felét, végül pedig mindent hozzákeverve a paradicsomszószhoz adunk.
  5. Átmelegítjük, majd kicsit állni hagyjuk, hogy a paradicsomot magába szívja a tészta.
  6. Tálaláshoz félretehetünk sült cukkini karikákat, amivel díszíthetjük az elkészült étel tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

A nyár a friss alapanyagok ideje.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!