r
Nosalty Logó

Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

823
Kalória
21.8g
Fehérje
42.8g
Szénhidrátok
66.1g
Zsír
378.8g
Víz
43.8g
Koleszterin
6.3g
Rost
28.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    757.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 1647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd megsózzuk, és 170 fokos sütőben 50 percig/1 óráig sütjük (mérettől függően).
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, és egy teflonserpenyőben, pici étolajon mindkét oldalát szépre pirítjuk. Majd 170 fokos sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
  3. A serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot.
  4. Amíg a csirke sül, elkészítjük a narancsos dresszinget. A narancs héját lereszeljük, hogy a fehér rész ne legyen benne, mert akkor keserű lesz. Kifacsarjuk a narancs levét, hozzáadunk egy citrom levét, és beleöntjük a turmixba.
  5. A narancshéjat forró, de nem lobogó vízben megfőzzük kb. 5-6 perc alatt. Leszűrjük a levet, amiben főztük, felfogjuk. Turmixgépbe tesszük a megfőtt narancshéjat, majd szinte cseppenként hozzáadjuk a hideg Vénusz olajat.
  6. A céklákat meghámozzuk, amíg pihen a csirkemell.
  7. Egy serpenyőben egy pici sütőmargarinon lepirítjuk a félbevágott gombákat. A gombákat, miután szép szÍnűre pirultak, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt ízes margarinhoz öntünk egy picit a narancs főzőlevéből, egy pici balzsamecetet öntünk hozzá, és megbolondítjuk egy csipet cayenne borssal.
  8. Rusztikus darabokra vágjuk a céklát, megszórjuk az enyhén összetört fenyőmaggal, összeforgatjuk a salátalevelekkel és a gombával. Tálaláskor, meglocsoljuk a narancsos öntettel, megszórjuk a fenyőmaggal, és meglocsoljuk a csirkét és a salátát még egy kis csípős pikáns dresszinggel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Különleges, elegáns és ünnepi fogás, mellyel bárkit elkápráztathatsz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!