Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
60g csirkemellfilé72 kcal
-
135g narancslé63 kcal
-
9g narancshéj9 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
125g cékla36 kcal
-
50g salátakeverék7 kcal
-
25g fenyőmag168 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
48g csiperkegomba10 kcal
-
5g sütőmargarin36 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
Összesen
823
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
120g csirkemellfilé144 kcal
-
270g narancslé127 kcal
-
18g narancshéj17 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
250g cékla72 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
10g sütőmargarin72 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0 kcal
Összesen
1647
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
10.8g csirkemellfilé13 kcal
-
24.3g narancslé11 kcal
-
1.6g narancshéj2 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
22.5g cékla6 kcal
-
1 kcal
-
4.5g fenyőmag30 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.6g napraforgó olaj68 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
8.6g csiperkegomba2 kcal
-
0.9g sütőmargarin6 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
0 kcal
Összesen
148
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 378.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1085 micro
-
β-crypt 201 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
823
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 132.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1494.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 757.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2169 micro
-
β-crypt 403 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1550 micro
Összesen
1647
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
12 dkg csirkemellfilé
-
3 narancsból nyert narancslé
-
3 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
25 dkg cékla
-
5 dkg fenyőmag
-
2 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
6 kis db csiperkegomba
-
2 ek porcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 csipet cayenne paprika
Elkészítés
- A céklákat megmossuk, majd megsózzuk, és 170 fokos sütőben 50 percig/1 óráig sütjük (mérettől függően).
- A csirkemellet megtisztítjuk, és egy teflonserpenyőben, pici étolajon mindkét oldalát szépre pirítjuk. Majd 170 fokos sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
- A serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot.
- Amíg a csirke sül, elkészítjük a narancsos dresszinget. A narancs héját lereszeljük, hogy a fehér rész ne legyen benne, mert akkor keserű lesz. Kifacsarjuk a narancs levét, hozzáadunk egy citrom levét, és beleöntjük a turmixba.
- A narancshéjat forró, de nem lobogó vízben megfőzzük kb. 5-6 perc alatt. Leszűrjük a levet, amiben főztük, felfogjuk. Turmixgépbe tesszük a megfőtt narancshéjat, majd szinte cseppenként hozzáadjuk a hideg Vénusz olajat.
- A céklákat meghámozzuk, amíg pihen a csirkemell.
- Egy serpenyőben egy pici sütőmargarinon lepirítjuk a félbevágott gombákat. A gombákat, miután szép szÍnűre pirultak, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt ízes margarinhoz öntünk egy picit a narancs főzőlevéből, egy pici balzsamecetet öntünk hozzá, és megbolondítjuk egy csipet cayenne borssal.
- Rusztikus darabokra vágjuk a céklát, megszórjuk az enyhén összetört fenyőmaggal, összeforgatjuk a salátalevelekkel és a gombával. Tálaláskor, meglocsoljuk a narancsos öntettel, megszórjuk a fenyőmaggal, és meglocsoljuk a csirkét és a salátát még egy kis csípős pikáns dresszinggel is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2648
- Feltöltés dátuma: 2018. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Különleges, elegáns és ünnepi fogás, mellyel bárkit elkápráztathatsz.