r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb túrónokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült csirkecomb túrónokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A túrónokedlihez

Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A túrónokedlihez

Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A túrónokedlihez

Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.6 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5334.3 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A túrónokedlihez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra /légkeverésen 160°C/.
  2. A csirkecombokat besózzuk, beborsozzuk, s egy tepsibe fektetjük.
  3. Aláöntünk olívaolajat.
  4. Minden csirkecombra rápréselunk egy-egy gerezd fokhagymát, s bedörzsöljük vele.
  5. Majd mindegyik csirkecombot megszórjuk a fűszerekkel, s finoman olajat csorgatunk a tetejükre is.
  6. Befedjük a tepsit alufóliával, sütőbe toljuk,majd 25-30 percig sütjük.
  7. Ezután levesszükaz alufóliát, beleszórjuk a tepsibe a hagymakarikákat szétnyomkodva kissé, s meglocsoljuk az egész tetejét olajjal, majd visszatesszük a sütőbe. Még kb. 15-20 percig sütjük, menet közben még két-háromszor meglocsolgatjuk. Amikor kész, tálaljuk.
  8. A túrónokedli elkészítése:
  9. A hozzávalókat egy tálban kikavarjuk. Kissé sűrűbb tésztát kell kapni, mint a hagyományos nokedlinél. 5-10 percig állni hagyjuk.
  10. Ezalatt egy fazékban vizet forralunk, amibe egy evőkanál sót rakunk, s mikor felforrt, kanál segítségével nagyjából evőkanálnyi méretű galuskákat szaggatunk a vízbe.
  11. Amikor feljöttek a víz színére, két-három percet várunk, majd leszűrjük.
  12. Egy tálba tesszük, s a sült zsiradékával egy kicsit meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
  13. Ezután tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17771
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 13.

Ajánló

A túrónokedlit ajánljuk más szaftosan készített szárnyassültek mellé is. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám (Mrs.Smith-é) készítette ezt a túrónokedlit, rendszerint vasárnapi ebéd részeként a kacsasült mellé. Most csirkecomb mellé készítettük, így is nagyszerű ebéd kerekedett belőle! Érdekes, hogy a kisfiunk rögtön megkedvelte, mint én akkor gyerekként.

Hozzávalók

A húshoz

A túrónokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...