r
Nosalty Logó

Stollen aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Stollen aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 7745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1047.4 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 7745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A mazsolát forró vízzel átmossuk, szárazra itatjuk, egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk a narancshéjat és a mandulát, ráöntjük a rumot, és lefedve kb. 8 órát állni hagyjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, fahéjjal, közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe öntjük a langyosra melegített tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A tejet és élesztőt összekeverjük, és letakarva, meleg helyen kb. 15 percig hagyjuk kelni.
  4. A vajat a porcukorral krémesre keverjük. A marcipánt lereszeljük, az amarettóval simára keverjük, majd a cukros vajhoz keverjük.
  5. A lisztet elkeverjük az élesztős tejjel, majd hozzáadjuk a marcipános vajat, a rumos gyümölcsöket, és sima tésztává dolgozzuk.
  6. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. A tésztából ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az aprósüteményt sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, letakarva kb. 10 percig hagyjuk kelni.
  8. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  9. A vajat felolvasztjuk. A forró aprósüteményeket megforgatjuk a vajban, majd a porcukorral megszórjuk. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 291
  • Össznézettség: 15359
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stollen praliné alakban. Az aprósüteményeket jól záródó dobozban hagyjuk állni kb. 2 hétig, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...