r
Nosalty Logó

Stollen aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Stollen aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 7745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1047.4 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 7745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A mazsolát forró vízzel átmossuk, szárazra itatjuk, egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk a narancshéjat és a mandulát, ráöntjük a rumot, és lefedve kb. 8 órát állni hagyjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, fahéjjal, közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe öntjük a langyosra melegített tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A tejet és élesztőt összekeverjük, és letakarva, meleg helyen kb. 15 percig hagyjuk kelni.
  4. A vajat a porcukorral krémesre keverjük. A marcipánt lereszeljük, az amarettóval simára keverjük, majd a cukros vajhoz keverjük.
  5. A lisztet elkeverjük az élesztős tejjel, majd hozzáadjuk a marcipános vajat, a rumos gyümölcsöket, és sima tésztává dolgozzuk.
  6. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. A tésztából ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az aprósüteményt sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, letakarva kb. 10 percig hagyjuk kelni.
  8. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  9. A vajat felolvasztjuk. A forró aprósüteményeket megforgatjuk a vajban, majd a porcukorral megszórjuk. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 14576
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stollen praliné alakban. Az aprósüteményeket jól záródó dobozban hagyjuk állni kb. 2 hétig, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...