Stefánia vagdalt csirkehúsból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
75g főtt tojás116 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
43g bacon167 kcal
Összesen
893
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
300g főtt tojás465 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
170g bacon668 kcal
Összesen
3569
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
56.9g csirke felsőcomb107 kcal
-
17.1g főtt tojás26 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
6.1g zsemle17 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
9.7g bacon38 kcal
Összesen
204
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1629 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
893
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.3 g
Zsír
-
Összesen 263.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 2258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6516.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 2366 mg
-
Nátrium 3000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 990.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 1526 mg
-
Retinol - A vitamin: 736 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2294 micro
Összesen
3569
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirke felsőcomb
-
5 db főtt tojás
-
1 db tojás
-
2 db zsemle
-
0.5 dl tej
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 csipet bors
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 ek sertészsír
-
10 szelet bacon
Elkészítés
- A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, héjukat leszedjük.
- A húst kicsontozzuk, ledaráljuk.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsíron üvegesre pároljuk.
- A zsemléket kevés tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
- A darált húst összekeverjük a nyers tojással, a dinsztelt hagymával, a zúzott fokhagymával, a kicsavart zsemlékkel és a fűszerekkel.
- Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel, rásimítjuk a hús felét, sorba ültetjük rajta a tojásokat, kicsit bele is nyomjuk. A darált hús másik felével betakarjuk, hogy a tojások közé is jusson.
- A bacon szeletek széleit ráhajtjuk, és mehet az előmelegített sütőbe 30 percre.
- Utána óvatosan kifordítjuk a formából egy tepsire, és pirulásig sütjük úgy 15 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 29536
- Feltöltés dátuma: 2013. március 03.
Ajánló
A bacont elhagyhatjuk, ha a fagyos zsírral kikent őzgerincformát megszórjuk zsemlemorzsával, és úgy tesszük bele a húst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Ezer évben egyszer jut eszembe, hogy Stefánia vagdaltat süssek, akkor viszont nagyon szeretjük. Azért készítem csirkehúsból, mert így egy kicsit könnyebb étel kerekedik belőle. A csirkemell nekem nagyon száraz lenne hozzá, ezért inkább hajlandó vagyok egy kicsit bajlódni a csirkecombok kicsontozásával. Kis gyakorlattal persze ez sem okozhat gondot, sőt, nagyon is megéri.