r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt csirkehúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Stefánia vagdalt csirkehúsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3569 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 893 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6516.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2366 mg
  • Nátrium
    3000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2294 micro
Összesen 3569 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, héjukat leszedjük.
  2. A húst kicsontozzuk, ledaráljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsíron üvegesre pároljuk.
  4. A zsemléket kevés tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
  5. A darált húst összekeverjük a nyers tojással, a dinsztelt hagymával, a zúzott fokhagymával, a kicsavart zsemlékkel és a fűszerekkel.
  6. Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel, rásimítjuk a hús felét, sorba ültetjük rajta a tojásokat, kicsit bele is nyomjuk. A darált hús másik felével betakarjuk, hogy a tojások közé is jusson.
  7. A bacon szeletek széleit ráhajtjuk, és mehet az előmelegített sütőbe 30 percre.
  8. Utána óvatosan kifordítjuk a formából egy tepsire, és pirulásig sütjük úgy 15 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 29536
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

A bacont elhagyhatjuk, ha a fagyos zsírral kikent őzgerincformát megszórjuk zsemlemorzsával, és úgy tesszük bele a húst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezer évben egyszer jut eszembe, hogy Stefánia vagdaltat süssek, akkor viszont nagyon szeretjük. Azért készítem csirkehúsból, mert így egy kicsit könnyebb étel kerekedik belőle. A csirkemell nekem nagyon száraz lenne hozzá, ezért inkább hajlandó vagyok egy kicsit bajlódni a csirkecombok kicsontozásával. Kis gyakorlattal persze ez sem okozhat gondot, sőt, nagyon is megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...