r
Nosalty Logó

Spenótos palacsinta csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Spenótos palacsinta csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 740 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6773 micro
Összesen 740 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5132.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    1060 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1492 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12400 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27090 micro
Összesen 2957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1900 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat mély tálba tesszük, és habverővel összekeverjük. 30 percig pihentetjük.
  2. A tésztából 8-10 darab vastagabb palacsintát sütünk.
  3. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és a vajban megpároljuk.
  4. A fokhagymát összetörjük, és a spenóthoz adjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. A palacsintákat megkenjük a spenótos töltelékkel, összetekerjük, félbevágjuk, és zsindely-szerűen lerakjuk a tálba.
  7. A reszelt sajtot a tejszínnel összekeverjük, és a palacsintára öntjük.
  8. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14810
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Ajánló

A spenótos töltelékbe tehetünk feta sajt kockákat is vagy akár sonkadarabokat.  Az öntethez felhasználható sajt lehet sima trappista, de akár füstölt is, vagy a kettő keveréke. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spenót a legkorábbi friss zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. A tél végén vagy kora tavasszal már kapható. És hogy mitől csőben sült? A „csőben sütés”, más néven gratinírozás lényege, hogy az étel sütőben készül el: a felhasznált alapanyagokat, különböző zöldségeket, húsokat előkészítjük, megfőzzük vagy megpároljuk, majd a megfelelő mártással leöntve rövid ideig a sütőben pirítjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...