Spenótos palacsinta csőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
35 kcal
-
63g tej35 kcal
-
13g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
53 kcal
A töltelékhez
-
75g spenót12 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
-
38g sajt132 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
13g vaj90 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
740
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A töltelékhez
-
300g spenót50 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
-
150g sajt528 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
50g vaj359 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
2957
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
14g finomliszt51 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
3.5g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A töltelékhez
-
21g spenót3 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
-
10.5g sajt37 kcal
-
14g főzőtejszín18 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3.5g vaj25 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
208
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 632 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6773 micro
Összesen
740
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 201.2 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1025 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5132.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1849 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1368 mg
-
Nátrium 1456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 603.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 1060 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 592 micro
-
Kolin: 591 mg
-
Retinol - A vitamin: 1492 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 12400 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27090 micro
Összesen
2957
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 870 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1900 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 ek napraforgó olaj
-
2.5 dl tej
-
0.5 dl szódavíz
-
1 csipet só
A sütéshez
-
3 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
Az öntethez
-
2 dl főzőtejszín
A tepsi kikenéséhez
-
5 dkg vaj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat mély tálba tesszük, és habverővel összekeverjük. 30 percig pihentetjük.
- A tésztából 8-10 darab vastagabb palacsintát sütünk.
- A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és a vajban megpároljuk.
- A fokhagymát összetörjük, és a spenóthoz adjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
- Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával.
- A palacsintákat megkenjük a spenótos töltelékkel, összetekerjük, félbevágjuk, és zsindely-szerűen lerakjuk a tálba.
- A reszelt sajtot a tejszínnel összekeverjük, és a palacsintára öntjük.
- Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*20*6
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14835
- Feltöltés dátuma: 2010. március 01.
Ajánló
A spenótos töltelékbe tehetünk feta sajt kockákat is vagy akár sonkadarabokat. Az öntethez felhasználható sajt lehet sima trappista, de akár füstölt is, vagy a kettő keveréke.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
A spenót a legkorábbi friss zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. A tél végén vagy kora tavasszal már kapható. És hogy mitől csőben sült? A „csőben sütés”, más néven gratinírozás lényege, hogy az étel sütőben készül el: a felhasznált alapanyagokat, különböző zöldségeket, húsokat előkészítjük, megfőzzük vagy megpároljuk, majd a megfelelő mártással leöntve rövid ideig a sütőben pirítjuk.