Spenótos mozzarellás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Alapanyagok
-
83g mozzarella249 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g lasagne tészta74 kcal
-
33g ementáli sajt131 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Besamel mártás
-
17g vaj120 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
167g tej93 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
800
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Alapanyagok
-
250g mozzarella748 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
60g lasagne tészta223 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g bors3 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Besamel mártás
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2399
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Alapanyagok
-
14g mozzarella42 kcal
-
25.2g spenót4 kcal
-
16.8g paradicsom3 kcal
-
3.4g lasagne tészta12 kcal
-
5.6g ementáli sajt22 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Besamel mártás
-
2.8g vaj20 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
28g tej16 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
133
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3930.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 1042 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 2066 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 255.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 908 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 536 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 6621 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 13309 micro
Összesen
800
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.3 g
Zsír
-
Összesen 148.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11792.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 3127 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1881 mg
-
Nátrium 6198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 765.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1607 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 858 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 19864 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 39928 micro
Összesen
2399
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 432 micro
-
Lut-zea 2234 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Alapanyagok
-
25 dkg mozzarella
-
45 dkg spenót
-
3 közepes db paradicsom
-
10 dkg ementáli sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk bors
-
1 kávéskanál só
-
1 ek olívaolaj
Besamel mártás
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
1 tk só
-
1 kk bors
-
3 csipet szerecsendió
Elkészítés
Alapanyagok
- A mélyhűtött parajt felolvasztjuk, egy kanál olívaolajon erős tűzön kezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a 2 gerezd fokhagymát. Addig sütjük, míg a leve elpárolog.
- Egy edényben a vajat felolvasztjuk, ugyanannyi lisztet hozzáadunk, és együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá, majd felengedjük forró tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
- A mozzarellát és a paradicsomot kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- A frissen gyúrt fűszeres tésztát leterítjük a tepsi aljába, majd befedjük besamellel.
- A mártás tetejére spenótréteget terítünk, amire felváltva paradicsom és mozzarella szeleteket helyezünk, majd újabb tésztaréteg következik. Addig folytatjuk így a rétegezést, míg az alapanyagok elfogynak.
- A felső réteg paradicsom és mozzarella réteget reszelt ementáli sajttal szórjuk meg.
- 200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük (a tészta a gőzben megfő), majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kicsit a sajtot a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 486
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 89162
- Feltöltés dátuma: 2013. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Még soha nem készítettem hús nélkül lasagnet. Mivel igen sok húst eszünk, kifejezetten jól esett egy ovo-lakto-vega fogás.