r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Spenótos lasagne Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4085 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8946 micro
Összesen 716 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    256.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13510.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    4686 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    870 mg
  • Foszfor
    3508 mg
  • Nátrium
    3903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4036 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    2794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2446 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32679 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71570 micro
Összesen 5721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Lábosba tesszük, és megfonnyasztjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát.
  2. A tojásokat megfőzzük, majd a megfőtt tojásokat karikára vágjuk.
  3. A tejet lábosban felforraljuk. Közben az étkezési keményítőt a főzőtejszínnel kikeverjük. A tejet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd a felforrt tejbe belekeverjük a tejszínes keményítőt. Kevergetve besűrítjük.
  4. A sajtokat közben lereszeljük, majd a besűrített tejbe belekeverjük a mozzarella felét, és a parmezán felét. Hozzákeverjük a mascarponét is, majd a pürésített spenótot. Ha kell, utána ízesítünk.
  5. Egy mélyebb tepsit kikenünk a vajjal, majd a spenótos mártásból az ötödét a tepsibe kenjük. Befedjük egy réteg lasagne tésztával. Ezt megint megkenjük a spenótos mártással, majd megint tészta következik. Erre megint a spenótos mártás jön, majd elosztjuk rajta a tojáskarikákat. Erre szórjuk a mozzarella sajt másik felét. Ezt megint befedjük tésztával, majd megint spenót mártás, majd megint tészta következik, majd a maradék spenót mártás. A tetejére szórjuk a parmezán sajt másik felét.
  6. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Ha szépen megpirult a teteje, kivesszük a sütőből, és kb. 10 percet pihentetjük.
  7. Kockára vágva tálaljuk ezt finom lasagnét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1426
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos lasagne Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ebédre. Nagyon finom tészta étel a sajtokkal és a spenóttal készítve. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 182 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...