r
Nosalty Logó

Spenótos csigatornyok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Spenótos csigatornyok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 623 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 3742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 270 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 623 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7994.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1945 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    4067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4431 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9097 micro
Összesen 3742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, fokhagyma granulátumot, olajat.
  2. Alaposan kidagasztjuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük.
  4. A töltelékhez a lisztet a margarinnal megpirítjuk, csomómentesre elkavarjuk benne a leturmixolt spenótot, tejet, fűszereket és sűrűsödésig kavargatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra elnyújtjuk két részletben.
  6. Rákenjük a spenótos töltelék felét, ráreszeljük a sajt felét és feltekerjük. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, az aljukat összecsípjük, és kikent tepsibe téve,még 30-45 percet kelesztjük.
  7. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is. Megkenjük a tojássárgájával.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6110
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos csigatornyok
Andi80_ 380 recept

Készítettem egy kis spenótos-sajtos tésztát, és megmaradt egy kis szósz. Ezt használtam fel a csigák elkészítéséhez. Ebben a nagy melegben kiváló kis uzsonna lehet egy jó kis fürdőzés után. 20 db csiga lett ebből az adagból.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...