Spenótos és borsós tofu rakott csirkével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
katica32
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Rakott csirke
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
75g csirkemellsonka71 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Spenótos és borsós tofu
Összesen
1046
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Rakott csirke
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
300g csirkemellsonka285 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Spenótos és borsós tofu
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
500g tofu720 kcal
-
2g mustármag10 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4185
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Rakott csirke
-
22.7g csirkemellfilé27 kcal
-
11.3g csirkemellsonka11 kcal
-
11.3g trappista sajt40 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
7.6g tej4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Spenótos és borsós tofu
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
11.3g spenót2 kcal
-
11.3g zöldborsó9 kcal
-
18.9g tofu27 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
156
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4063.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1488 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 1333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 343.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 283 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 3397 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8449 micro
Összesen
1046
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 366.7 g
Zsír
-
Összesen 255 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16253.1 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 5951 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 816 mg
-
Foszfor 3801 mg
-
Nátrium 5332 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1374.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2126 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 1131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 876 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 993 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 13587 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33796 micro
Összesen
4185
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1276 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Rakott csirke
-
60 dkg csirkemellfilé
-
30 dkg csirkemellsonka
-
30 dkg trappista sajt
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl tej
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
3 gerezd fokhagyma
Spenótos és borsós tofu
-
2 ek napraforgó olaj
-
30 dkg spenót
-
30 dkg zöldborsó
-
50 dkg tofu
-
2 kk mustármag
-
3 gerezd fokhagyma
-
kurkuma ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Rakott csirke
- A csirkemell filét kis darabokra vágjuk, sózzuk, kis olajon átpirítjuk.
- Elkészítjük a besamel mártást. Azaz az olajból, lisztből rántást csinálunk, majd fűszerezzük a borssal és a fokhagymával. Felöntjük a tejjel, sózzuk, sűrűsödésik főzzük.
- A sajtot lereszeljük.
- Hőálló tálban rétegezzük. Alulra teszünk egy réteg húst, majd sonkát teszünk rá. A besamel egy részével leöntjük, megszórjuk egy kis sajttal. Így folytatjuk, amíg el nem fogy. Nekem két ilyen réteg lesz belőle. A tetejére a maradék sajtot szórjuk.
- Sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.
Spenótos és borsós tofu
- 2 részben készítjük el a köretet. A fűszerek és az olaj mennyiségeit úgy adtam meg, hogy mindent fele-fele arányban kell felhasználnunk, mivel külön csináljuk a borsós és a spenótos tofut. A tofut felkockázzuk. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor olvasszuk fel teljesen. Ha frisset, akkor tisztítás után dobjuk forró vízbe 1-2 percre, majd vegyük ki, mossuk le hideg vízzel, és vágjuk apróra (pl. botmixerrel).
- Kis olajra szórjuk a mustármag felét, borsot, kurkumát, római köményt és 2 zúzott fokhagymát. Amikor a mustármagok elkezdenek pattogni, azonnal rátesszük a spenótot. Átforgatjuk a fűszereken, majd jöhet hozzá a tofu fele.
- Miután átmelegedett az egész, kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, és kész is.
- A folyamat elejét megismételjük, azaz kis olajra tesszük a fűszereket, annyi változtatással, hogy ebbe 1 fokhagyma kell. Ha pattog a mustármag, rátesszük a borsót. Kicsit pároljuk fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. Majd jöhet hozzá a tofu. Átmelegszik, és készen van.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 533
- Feltöltés dátuma: 2017. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
katica32
9 recept
A köret indiai étel, ami önmagában is megfelelő annak, aki nem eszik húst. Én ezzel a hússal szoktam elkészíteni, és isteni. Érdemes kipróbálni. És egy nagyon rövid történet még. Egy nagyon régi barátnőm imádja ezt az ételt, ezért ha készítem, mindig ő jut eszembe. Így ezt a receptet a régi idők emlékére, Krisztának ajánlom szeretettel! :)