r
Nosalty Logó

Spárgás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Spárgás karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7423.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1658 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3301 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1883.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3381 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    690 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    9934 micro
  • β-karotin
    27455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7399 micro
Összesen 3213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész karajból szeleteket vágunk, vagy már eredetileg is karajszeleteket veszünk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egy pici liszttel behintjük.
  2. A karajszeleteket a forró zsiradékba tesszük, és oldalanként 2-3 percig elősütjük.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk (ne túl vékonyra). A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Ugyanígy a zöldhagymás is. A spárgát megmossuk, fás alsó szárát levágjuk, eldobjuk, a maradék részt pedig 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megmaradó zsiradékba tesszük a sárgarépát, a hagymákat és a spárgát. Hozzáöntünk 1-1,5 dl vizet, és 5 percig pároljuk fedő alatt.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeveréses). Lereszeljük a sajtot. Az étkezési keményítőt összekeverjük a tejszínnel.
  6. A zöldségekből kiveszünk 6-8 spárgafejet, és félretesszük. A serpenyőben lévő zöldségekhez tesszük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal (vagy provanszi fűszerkeverékkel) ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és 2-3 percig összeforraljuk.
  7. Egy tálat kiolajozunk, majd beletesszük a zöldséges keverék felét. Erre tesszük a karajszeleteket, majd beterítjük a maradék zöldséges keverékkel. Megszórjuk a reszelt sajttal, és fedő nélkül 25-30 percig sütjük.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből, és a félretett spárgával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12637
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 04.

Ajánló

Olaj helyett kókuszzsírral is lehet készíteni. Étkezési keményítő helyett lehet rizslisztet vagy sima lisztet is használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi Nők Lapjából vettem a receptet, de alaposan módosítottam rajta. Pl. én fokhagymát és több fűszert tettem hozzá, és elhagytam a vegetát. Amikor a zöldségesnél meglátom a zöld spárgát, mindig ez a recept jut eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...