Spárgás karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
63g zöldspárga9 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
44 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
404
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
368g zöldhagyma71 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3213
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34.4g sertés rövidkaraj57 kcal
-
17.2g zöldspárga2 kcal
-
11g sárgarépa4 kcal
-
6.9g póréhagyma2 kcal
-
12.7g zöldhagyma2 kcal
-
6.9g főzőtejszín9 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
5.2g sajt18 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.4g víz0 kcal
Összesen
109
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1242 micro
-
β-karotin 3432 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
404
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272.3 g
Zsír
-
Összesen 190.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 895 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7423.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 1658 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 3301 mg
-
Nátrium 1655 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1883.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3381 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 690 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 469 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 680 micro
-
α-karotin 9934 micro
-
β-karotin 27455 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 7399 micro
Összesen
3213
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 945 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
1 csomag zöldspárga
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 db póréhagyma
-
4 közepes db zöldhagyma
-
200 ml főzőtejszín
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
15 dkg sajt
-
2 teáskanál rozmaring
-
1 dl víz
Elkészítés
- Az egész karajból szeleteket vágunk, vagy már eredetileg is karajszeleteket veszünk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egy pici liszttel behintjük.
- A karajszeleteket a forró zsiradékba tesszük, és oldalanként 2-3 percig elősütjük.
- A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk (ne túl vékonyra). A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Ugyanígy a zöldhagymás is. A spárgát megmossuk, fás alsó szárát levágjuk, eldobjuk, a maradék részt pedig 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
- A húst kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megmaradó zsiradékba tesszük a sárgarépát, a hagymákat és a spárgát. Hozzáöntünk 1-1,5 dl vizet, és 5 percig pároljuk fedő alatt.
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeveréses). Lereszeljük a sajtot. Az étkezési keményítőt összekeverjük a tejszínnel.
- A zöldségekből kiveszünk 6-8 spárgafejet, és félretesszük. A serpenyőben lévő zöldségekhez tesszük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal (vagy provanszi fűszerkeverékkel) ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és 2-3 percig összeforraljuk.
- Egy tálat kiolajozunk, majd beletesszük a zöldséges keverék felét. Erre tesszük a karajszeleteket, majd beterítjük a maradék zöldséges keverékkel. Megszórjuk a reszelt sajttal, és fedő nélkül 25-30 percig sütjük.
- Ha kész, kivesszük a sütőből, és a félretett spárgával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12637
- Feltöltés dátuma: 2017. május 04.
Ajánló
Olaj helyett kókuszzsírral is lehet készíteni. Étkezési keményítő helyett lehet rizslisztet vagy sima lisztet is használni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Egy nagyon régi Nők Lapjából vettem a receptet, de alaposan módosítottam rajta. Pl. én fokhagymát és több fűszert tettem hozzá, és elhagytam a vegetát. Amikor a zöldségesnél meglátom a zöld spárgát, mindig ez a recept jut eszembe.