r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Puttanesca

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Spaghetti alla Puttanesca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 1861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1226 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 207 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel a tészta vizét főni, 1 liter vízhez tegyünk 1 csapott ek sót. Mikor forr, dobjuk bele a tésztát.
  2. Forró serpenyőbe öntsünk jó minőségű olívaolajat, és pirítsuk le a borsot, illetve a chilit, hogy felszabaduljanak az aromák. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, és futtassuk át pár pillanat alatt.
  3. Öntsük rá a paradicsomszószt, hagyjuk felforrni, majd tegyük bele a fekete olajbogyót, a kapribogyót és a szardellát is. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés sót, kóstoljunk rá, mivel a kapribogyó és szardella önmagában nagyon sós. Forraljuk addig a szószt, amíg al dentére megfő a tésztánk.
  4. Mielőtt beleforgatnánk a megfőtt tésztát, szórjuk meg a durvára vágott bazsalikommal, és keverjük el. Ha túl sűrű lenne a szószunk, egy kevés főzővizet is adhatunk hozzá. Forgassuk össze a tésztát, és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint parmezánt szórhatunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10244
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti alla Puttanesca
Simon Gábor 62 recept

A Pasta alla Puttanesca eredetére sokan kíváncsiak voltak, ezért számos forrást találhatunk a keletkezéséről. Az egyik kedvencünk egy bordélyházhoz köthető, miszerint az ott serénykedő kedves puttánák, azaz örömlányok a megfáradt, betévedt vendégeknek szolgálták fel a már említett eledelt. Tehát a puttanesca innen eredeztethető vissza. Ami felől nincs kétség, hogy a 19. században született a recept, s hazája Dél-Olaszország tartománya, Campania, feltehetően Nápoly.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...